Facebook PixelInspiratie


Koffiecultuur overzicht

OP VAKANTIE MET BLANCHE DAEL
-

Heerlijk ontspannen wakker worden op vakantie. Uw favoriete koffiemomentje? Dat gaat uiteraard mee op reis!

Lees meer

WIJ ZIJN BLANCHE DAEL
-

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert. 

Lees meer

De Maastrichtse koffiecultuur
-

We mogen wel zeggen dat Blanche Dael een dragende speler is in de Maastrichtse koffiecultuur. Samen met een stuk Limburgse vlaai is dit een begrip in Nederland.

Lees meerPROEF EN KIES ALTIJD HET BESTE
-

Proeven ligt in het hart van onze organisatie. Dat was ook de boodschap van Blanche Dael aan haar opvolgers: proef en kies altijd het beste.

Lees meerONZE SMAAKSCHAKERING
-

Om u te adviseren bij de keuze van de koffiesmaak heeft Blanche Dael haar koffiesmaken overzichtelijk op een rij gezet. Wij noemen dat koffiesmaakschakeringen.

Lees meerFINSE KOFFIECULTUUR
-

Koffiedrinken is een sociale activiteit in Finland. Bij elk bezoek wordt koffie aangeboden. Meestal wordt dit geserveerd met cake. 

Lees meerGRIEKSE KOFFIECULTUUR
-

Koffie is in Griekenland niet weg te denken. Overal barst het van de barretjes en koffiezaken. Een enkeling serveert ook een kleine snack, maar het overgrote deel biedt alleen drankjes aan.

Lees meerKOFFIEVERHAAL VAN DORRY SPIJKERS
-

'Jarenlang heb ik geen koffie gedronken. Ik ben thuis in Brabant wel echt opgegroeid met koffie. Ik probeer weleens iets anders, maar ik kom toch altijd weer terug bij koffie uit Ethiopië.'

Lees meerOOSTENRIJKSE KOFFIECULTUUR
-

Koffie drinken is een belangrijke sociale activiteit in Oostenrijk. Vrienden, buren en kennissen worden uitgenodigd voor koffie en cake. In elk huishouden staat wel een automaat die ook cappuccino kan maken.

Lees meerBULGAARSE KOFFIECULTUUR
-

Als je een stevige bak koffie nodig hebt om ‘s ochtend op te starten, zit je in Bulgarije goed. Als je koffie bestelt, krijg je geen gewone koffie. 

Lees meer

50 BOONTJES
-

Voor één kopje koffie zijn 50 met de hand-geplukte boontjes nodig. Dat zijn er maar liefst ruim 6.000 voor één kilo koffie.

Lees meerPOOLSE KOFFIECULTUUR
-

Tegenwoordig is thee de meest geliefde drank van Polen. Het wordt de hele dag gedronken, zelfs voor het slapengaan. Hoewel coffeeshops nu op elke straathoek te vinden zijn.

Lees meer