Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
In vrijwel elk Italiaans huishouden is er een te vinden: het Mokkapotje, oftewel het espressopotje of schroefpotje. En ook in Nederland wordt de espressokoffie uit een mokkapotje erg gewaardeerd.
Zwarte thee is een rustgevende en verkwikkende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Je drinkt een kop thee al voor een paar centen, maar als je er voor openstaat is thee een fascinerende ontdekkingsreis.
Filterkoffie geeft een zuivere weergave van de prachtige smaken die in koffie kunnen voorkomen. De methode is een tijdje voor ouderwets versleten, maar koffieliefhebbers weten wel beter.
De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaken.
Espresso is Italiaans voor 'snel'. Door de compacte extractie is die zoet en vol en blijft die lang nasmaken. Met de juiste parameters zet je een perfecte espresso met een mooie volle crema.
De volle smaak en de zachte kenmerken van rooibos zijn een mooie basis voor melanges. Blanche Dael heeft de lekkerste daarvan in haar assortiment opgenomen.
Koffiezetten met een Chemex is koffiezetten als in een laboratorium. Precisie en aandacht zijn vereist met een eindresultaat dat rijk van smaak is.
Witte thee is de enige thee die gemaakt wordt door blaadjes van de camellia sinensisplant direct na de pluk te drogen. Bij voorkeur aan de lucht in de zon.
Een aeropress is een uniek filtersysteem dat bestaat uit een kunstof buis, een zuiger en een filterhoudertje waarmee je thuis, maar ook onderweg de lekkerste koffies mee kunt maken.
Gewassen en gedroogde kruiden en fruitstukjes lenen zich uitstekend om als smaak- en sfeermaker toe te voegen aan thee of rooibos, maar je kunt er ook een 100% pure infusie mee maken.
De cafétière, oftewel French Press, is een vroege vorm van slow coffee. Van oorsprong is dit een Franse zetmethode. De smaak is vol en krachtig.
Oolong is Chinees voor 'Zwarte Draak'. De verschijningsvorm van het gedroogde blad van de oolongthee is vaak grillig en doet een beetje denken aan een draak.
Gele thee is een rariteit. Na het stomen van de groene theeblaadjes worden deze vochtig ingepakt in een doek of papier waardoor ze gaan 'zweten'. Ze worden langzaam gedroogd.
Pu erh of post-gefermenteerde thee is groene thee die na het drogen geperst en zuurstof-arm verpakt wordt. Hoe langer de natuurlijke rijping des te mooier de smaakontwikkeling.