Burundi Butihinda

Vanaf € 7,65

Burundi Butihinda is een unieke washed coffee, afkomstig van koffieboeren uit Muyinga regio. De koffiestreek is gelegen in het noordoosten van Burundi. Het microklimaat van de heuvels en bergen in Muyinga in, combinatie met een zeer vruchtbare grond, is perfect voor koffieverbouwing.

Meer informtie
Smaakomschrijving Zoet en bloemig. Fruitig. Laurier & Zoethout.
Herkomst Burundi
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 83,5

ROBIN KIEST BURUNDI BUTIHINDA

Aan de zuidoostelijke helling van de Maastrichtse Louwberg ligt het oudste wijndomein van Nederland. De Apostelhoeve - een begrip in de internationale wijnsector. Met maar liefst twintig hectare grond produceert de Maastrichtse wijngaard zes droge, witte wijnen en twee mousserende wijnen.

De Apostelhoeve is, net als Blanche Dael, een echt familiebedrijf. In 1970 plantte opa Hugo Hulst de eerste stokken. Nadat zoon Mathieu het jaren geleden overnam, is het stokje nu overgedragen aan kleinzonen Robin (op foto te zien) en Gilbert. Dat wijnkenner Robin een echt fervent koffieliefhebber is, blijkt tijdens de wijnoogst periode. “Vlak na de zomer oogsten wij onze druiven. In de vroege ochtend neem ik mijn thermoskan met vers gezette Blanche Dael koffie zelfs mee naar de wijngaard.”

De nieuwe koffielijn Café Unique valt extra in de smaak bij Robin. De single origin koffiesoorten zijn allemaal afkomstig uit één gebied met een traceerbare herkomst. “Het leuke van deze single origin koffie is dat, net zoals bij onze wijn, de karakteristieke smaakeigenschappen bepaald zijn door de streek van herkomst.” De Apostelhoeve ligt in de Zuid-Limburgse regio. De bodem bestaat veelal uit kiezel en mergel, welke zich uitstekend leent voor Pinot gris, Riesling, Auxerrois en Müller-thurgau. Met deze druivensoorten produceert de wijngaard frisse, witte wijnen.

Wat is Robin’s favoriete Café Unique? “De Burundi Butihinda! Omdat deze koffie bijzonder fruitig is en ik van het bloemige aroma houd.”

 

FACTSHEET
HERKOMST

Plantage: kleinschalige plantages
Producent: boeren uit Muyinga
Regio: Muyinga, Burundi
Hoogte: 1500 - 1800 meter
Verwerkingsmethode: washed coffee

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen