Facebook PixelBlanche Dael


BRANDERIJ

Onze winkel in de Wolfstraat 28 & de winkel in de branderij in Maastricht vallen onder de branche levensmiddelen en zijn tijdens de 'harde lockdown' gewoon geopend. 

De branderij is op Eerste Pinksterdag gesloten. Op Tweede Pinksterdag is de branderij geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

De nieuwe Blanche Dael branderij is gelegen op het Sphinxkwartier in Maastricht, Aan de Brikkebouw 10. Als u vanuit de Boschstraat door de vroegere toegangspoort van de Sphinx loopt, ziet u ons nieuwe onderkomen.

De Blanche Dael Branderij is dé ontmoetingsplek voor koffie- en theeliefhebbers. Voor mensen die hun smaak- en reukzintuigen willen prikkelen en voor bezoekers die graag meer willen weten over de wereld van koffie en thee.

In verband met de huidige Corona maatregelen is het Koffiecafé voor take-away geopend. Onze winkel op de 1e verdieping is tevens geopend.
De openingstijden zijn van maandag t/m zondag van 10 tot 17 uur. De ingang van de branderij bevindt zich aan de Sphinxkwartier parkeerplaats.

Onze winkel in de Wolfstraat 28 in Maastricht blijft ook geopend.

Adres
Aan de Brikkebouw 10
6211 XT Maastricht
office@blanchedael.nl
+31 43 321 3475

Voer in uw navigatie: Q-Park Frontenpark of Q-Park Sphinxterrein.
De branderij bevindt zich aan de overkant van de parkeerplaats Q-Park Frontenpark en is gelegen aan de parkeerplaats Q-Park Sphinxterrein.

 VERDIEPING 0: BRANDERIJ – BRANDERIJ & KOFFIECAFÉ
In de branderij van Blanche Dael, daar brandt het vuur. Letterlijk. In het Koffiecafé geniet u van vers gebrande koffie, rechtstreeks vanuit de branderij. De nadruk in het Koffiecafé ligt op filterkoffie. Onze ervaren barista’s bereiden de filterkoffie met de hand. Uiteraard is het ook mogelijk om te genieten van espresso’s, thee en Maastrichts gebak. In verband met de huidige Corona maatregelen zijn we enkel geopend voor take away.

VERDIEPING 1: PAKKERIJ – THEECAFÉ & WINKEL
Bent u een echte theeliefhebber? Dan hebben we goed nieuws! In het Theecafé kunt u genieten van speciale theesoorten. Momenteel is het Theecafé gesloten in verband met Corona.
In de winkel verkopen we onze koffies - rechtstreeks vanuit de branderij. In het assortiment vindt u tevens alle soorten thee, zoetwaren en accessoires.

VERDIEPING 2: KANTOREN BLANCHE DAEL

VERDIEPING 3: KOFFIESCHOOL
In de koffieschool geven we professionele trainingen voor wie zich echt wil verdiepen in het barista vak. We bieden ook SCA-trainingen aan door gecertificeerde trainers met het internationaal erkende SCA-certificaat.

VERDIEPING 4 & 5: WISSELENDE EXPO
Verdieping vier en vijf bieden ruimte voor wisselende exposities.


Tours & workshops


Vanaf eind 2020 is het mogelijk de nieuwe koffiebranderij en theepakkerij van Blanche Dael te bezoeken. U kunt er dan zonder afspraak terecht voor een kop koffie of thee in de smaak die u wenst. We laten u kennismaken met de Maastrichtse koffiecultuur en met onze smaakschakeringen.

Rondleidingen

Wij hebben een prachtig vak met lekkere geuren en smaken, maar ook met interessante verhalen en indrukken. Wij kijken ernaar uit om dit met u te delen tijdens een tour door onze nieuwe branderij en theepakkerij.
Op dit moment bieden wij geen tours aan in verband met de huidige Corona maatregelen.Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

Maastrichts Familiebedrijf

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert.

Lees meer