Facebook PixelBlanche Dael

BRANDERIJ

De Blanche Dael Branderij is dé ontmoetingsplek voor koffie- en theeliefhebbers. Voor mensen die hun smaak- en reukzintuigen willen prikkelen en voor bezoekers die graag meer willen weten over de wereld van koffie en thee.

De Blanche Dael Branderij heeft een Koffiecafé met terras, een koffie- en theewinkel én een Koffieschool. Daarnaast bieden we een leerzame en smaakvolle Branderij Tour aan. Op de vijfde verdieping zijn er wisselende expo's.

De openingstijden zijn van maandag t/m zondag van 10 tot 17 uur. De ingang van de branderij bevindt zich aan de Sphinxkwartier parkeerplaats.

Onze winkel in de Wolfstraat 28 in Maastricht blijft ook geopend.

Adres
De nieuwe Blanche Dael Branderij is gelegen in het Sphinxkwartier in Maastricht.

Aan de Brikkebouw 10
6211 XT Maastricht
office@blanchedael.nl
+31 43 321 3475

Voer in uw navigatie: Q-Park Frontenpark of Q-Park Sphinxterrein.
De branderij bevindt zich aan de overkant van de parkeerplaats Q-Park Frontenpark en is gelegen aan de parkeerplaats Q-Park Sphinxterrein.

 

Branderij Tour Blanche Dael

Ga mee op ontdekkingsreis en leer meer over de fascinerende wereld van koffie en thee.

BOEK NU

Blanche Dael is dé koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht. Tijdens de ruim 1 uur durende rondleiding, onder begeleiding van een gids, ervaart u waarom. U proeft diverse koffies, krijgt een kijkje achter de schermen (inclusief de koffiebranderij) en ontdekt de wereld van thee. U krijgt bovendien meer inzicht in het koffieproces, van boon tot koffie. Een leerzaam, smaakvol en gezellig uitje voor vriendengroepen, teams of tijdens een weekendje Maastricht.

Wat kunt u verwachten?
- Dynamische presentatie over onze geschiedenis, de branderij en de koffie- en theeketen.
- Een leuke, en verhelderende, mini-theeproeverij.
- Proeven van Arabica en Robusta koffie.
- Rondleiding door de Blanche Dael Branderij.
- Kijkje achter de schermen (inclusief de koffiebranderij).

Algemene informatie
- Tijdsduur: ruim 1 uur.
- De tour is beschikbaar op vrijdag en zaterdag, om 11 of 13:30 uur.
- Kosten: 17,50 (exclusief servicekosten).
- Parkeren: Q-Park Frontenpark of Parkeerplaats Sphinx.
- De branderij is toegankelijk voor rolstoelen.
- Voor deelname aan de Branderij Tour is een Coronatoegangsbewijs nodig.
- De 'koffiebrander aan het werk' kunnen we niet garanderen. Van maandag t/m vrijdag is de activiteit in de branderij het grootst.

Wilt u een rondleiding boeken voor een groep groter dan 12 personen? Stuur dan een email naar office@blanchedael.nl.VERDIEPINGEN BRANDERIJ

VERDIEPING 0: BRANDERIJ – BRANDERIJ & KOFFIECAFÉ
In de branderij van Blanche Dael, daar brandt het vuur. Letterlijk. In het Koffiecafé, of op het bijbehorend terras, geniet u van vers gebrande koffie, rechtstreeks vanuit de branderij. De nadruk in het Koffiecafé ligt op filterkoffie. Onze ervaren barista’s bereiden de filterkoffie met de hand. Uiteraard is het ook mogelijk om te genieten van espresso’s, thee en Maastrichts gebak. Momenteel is het Koffiecafé geopend, maar een geldig coronabewijs (QR) is verplicht bij binnenkomst.

VERDIEPING 1: PAKKERIJ – THEECAFÉ & WINKEL
Bent u een echte theeliefhebber? Dan hebben we goed nieuws! In het Theecafé kunt u genieten van speciale theesoorten. In de winkel verkopen we onze koffies - rechtstreeks vanuit de branderij. In het assortiment vindt u tevens alle soorten thee, zoetwaren en accessoires.

VERDIEPING 2: KANTOREN BLANCHE DAEL

VERDIEPING 3: KOFFIESCHOOL
In de koffieschool geven we professionele trainingen voor wie zich echt wil verdiepen in het barista vak. We bieden ook SCA-trainingen aan door gecertificeerde trainers met het internationaal erkende SCA-certificaat.

VERDIEPING 4 & 5: WISSELENDE EXPO
Verdieping vier en vijf bieden ruimte voor wisselende exposities.

 Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

Maastrichts Familiebedrijf

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert.

Lees meer