Blanche Dael


De winkel in de Wolfstraat

Voor mensen die ons al kennen staat Blanche Dael gelijk aan de eeuwenoude winkel in de Wolfstraat 28. Daar werd het bedrijf in 1878 opgericht en dat is ons vlaggenschip in de binnenstad van Maastricht. De winkel is een drukte van belang met koffie- en theeliefhebbers die er adequaat en deskundig geholpen worden met lekkere koffie en thee, maar ook met leuke en unieke cadeautjes. In de etalage staat sinds 1928 een echte koffiebrander (de huidige staat er sinds 1963) waar elke dag vers gebrande pinda’s mee worden geroosterd. Wanneer u de winkel passeert is de kans groot dat u daarvan getuige bent. Proef de pinda’s eens. Ze zijn krakend vers en bovendien een gezond snackalternatief dat past in de schijf van 5.

Adres
Blanche Dael
winkel Wolfstraat
Wolfstraat 28
6211 GN Maastricht

Openingstijden
Maandag 13.00 - 18.00
Dinsdag 9.30 - 18.00
Woensdag 9.30 - 18.00
Donderdag 9.30 - 18.00
Vrijdag 9.30 - 18.00
Zaterdag 9.30 - 17.30
Zondag 13.00 - 17.00


DE WINKEL IN DE BRANDERIJ

De Blanche Dael Branderij is dé ontmoetingsplek voor koffie- en theeliefhebbers. Voor mensen die hun smaak- en reukzintuigen willen prikkelen en voor bezoekers die graag meer willen weten over de wereld van koffie en thee. Op de eerste verdieping van de branderij vindt u onze koffie- en theewinkel. In de winkel verkopen we onze koffies - rechtstreeks vanuit de branderij. In het assortiment vindt u tevens alle soorten thee, zoetwaren en accessoires. Op zoek naar een cadeau of souvenir? Onze collega's helpen u graag. 

In de branderij is ook het koffiecafé terug te vinden. Een heerlijke plek voor dé koffieliefhebber. Onze ervaren barista’s bereiden de filterkoffie met de hand. Uiteraard is het ook mogelijk om te genieten van espresso’s, thee en Maastrichts gebak. Vanuit het koffiecafé is ook een blik te werpen op de branderij. Daar wordt van maandag t/m vrijdag dagvers koffie op ambachtelijke wijze gebrand.

ADRES
Blanche Dael
hoofdkwartier: branderij, koffiecafé, winkel & kantoor
Aan de Brikkebouw 10
6211 XT Maastricht

CONTACT
+31 43 321 3475
office@blanchedael.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.KIJK OOK EENS HIER


Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

Boek een Branderij tour

Ontdek in de 90 minuten durende tour de fascinerende wereld van koffie en thee. Een geschiedenisles over Blanche Dael, een mini-theeproeverij, een rondleiding door de branderij en meer.

Lees meer