Café 1878

Vanaf € 6,75

Het oprichtingsjaar van Blanche Dael. Een klassieker in de Maastrichtse koffiecultuur, stevig en karaktervol.

Meer informtie
Smaakomschrijving Zoetheid van chocolade en mocca-beleving met een kruidig bittertje en volle body
Herkomst Brazilië, Guatemala, India, Indonesië
Zetadvies Café 1878 is een veelzijdige koffie die een stevige body combineert met geraffineerde smaken. Lekker als espresso, caffè lungo en mokkapot, maar ook als filter of cafétière.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

OPRICHTER GUILLAUME DAEL

17 april 1878. Guillaume Dael is spoorwegbeambte bij de spoorlijn Aachen-Maestricht. Thomas Edison vindt de gloeilamp uit, er is nog geen waterleiding in Maastricht en in 1878 overlijdt Maastrichts bekendste industrieel: Petrus Regout (menier Pie).

Door het succes van de fabrieken van Regout is er hoogconjunctuur en dit prikkelt Guillaume Dael en zijn vrouw Catharina om in 1878 een winkel te beginnen in ‘comestibles’, oftewel delicatessen. Die zijn in die tijd royaal beschikbaar uit de Nederlandse koloniën. In 1906 neemt Guillaume de door waterkracht aangedreven koffiebranderij over van de Firma Hustinx in de Heksenhoek in Maastricht en hij laat tevens een marmeren pui monteren tegen de gevel van Wolfstraat 28. Hij toont zijn ambitie en is een trotse ondernemer die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. In 1928 neemt Blanche, de jongste dochter van Guillaume en Catharina, de zaak van haar ouders over. Of Guillaume in 1878 al met het idee speelde om zelf koffie te gaan branden weten we niet, maar we herdenken het jaar van oprichting elke dag als we een kopje Café 1878 drinken.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen