Facebook PixelBlanche Dael


Duurzame keuzes

-

Duurzaamheid is voor ons balans houden, koesteren wat goed is en verbeteren waar mogelijk.

Dat begint met het zoeken van grondstoffen die ons in staat stellen om succesvol te zijn en waar we een eerlijke prijs voor betalen. Onze producten worden door mensenhanden verpakt en daarmee creeëren we werkgelegenheid. Misschien niet altijd hoogwaardig, maar zeker gezellig. En we zijn er echt heel handig in. Onze zakjes zijn veelal biologisch afbreekbaar of recyclebaar en we gebruiken geen onnodige verpakkingen die toch alleen maar weggegooid worden. Onze vervoermiddelen zijn A-label, soms elektrisch en vaak ook gewoon mankracht. Onze directeur komt bijvoorbeeld al jaren minimaal 200 dagen per jaar op de fiets naar zijn werk.

De ingebruikname van het monumentale Brikkengebouw in november 2020 is duurzaam op zichzelf. Dit gebouw wordt efficiënt verlicht en met stadsverwarming verwarmd. De logistiek van de koffie gebeurt vanaf de oorsprong tot en met opslag in Antwerpen volledig energieneutraal door seabridge.eu. Verdere stappen in energiereductie zullen de komende jaren blijvend op de agenda staan.

Onze duurzaamheidsambities en verantwoording zijn vastgelegd in een ISO26000 MVO verklaring, die is gepubliceerd op de NEN website en beschikbaar als download.Ontwikkelingskansen voor medewerkers

-

Organisaties zijn eigenlijk niets anders dan een groep mensen die samen iets willen bereiken. herkenbare waarden, een gedeelde ambitie en relevante impact brengen mensen in beweging. Blanche Dael is samen met Coffeelovers werkgever voor ruim 100 medewerkers en biedt zowel laaggeschoold werk als ook werk voor academici. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt draaien al jaren volwaardig mee en naar de ontwikkelingskansen van medewerkers wordt voortdurend gekeken. Blanche Dael is er trots op haar verantwoordelijkheid te nemen als goed werkgever en vooral ook trots op de interessante werkgelegenheid die in de loop der jaren gecreëerd is. Samen zijn we een familiebedrijf!

Ontwikkelingskansen voor kinderen in Guatemala

-

Koffie is geen streekproduct in Nederland. Het komt van gebieden en landen rondom de evenaar. Gebieden waar welvaart en welzijn vaak onvoldoende zijn, waar de politieke macht vaak corrupt is en waar vaak weinig belang wordt gehecht aan een ontwikkelde bevolking.


Duurzaam kiezen is een keuze


Blanche Dael vindt het belangrijk om juist aan het begin van de koffieketen bij te dragen om kansen te vergroten voor kinderen in afgelegen koffieregio’s en dan met name in Guatemala. Dat doen we samen met onze afnemers door een deel van de koffieprijs te gebruiken om aan de Stichting Escuela Dael uit te keren en hen in staat te stellen om projecten uit te voeren. Verder zamelen we geld in door vrijwilligerswerk te verrichten, door fooien te sparen, door veilingacties, etc. De inkomsten worden verdubbeld door Blanche Dael en alle kosten van de stichting worden ook door Blanche Dael gedragen.

Een greep uit de projecten van stichting Escuela Blanche Dael:

- Bijdrage aan Pimma* voor de herbouw van Basisschool in San Martin Sacatepequez, Guatemala. Later Escuela Blanche Dael gedoopt (2003).

- Schenking van 4 PC’s met internettoegang aan Escuela Blanche Dael (2006).

- Bijdrage aan Pimma voor de nieuwbouw van Escuela Avestruss, Guatemala (2008).

- 3-jarige financiering van alle kosten van een kleuterklas (2012).

- 3-jarige financiering van alle kosten van een basisschoolklas (2012).

- Hulp aan slachtoffers van vulkaanuitbarsting (El fuego) in Acatenango, Guatemala (2018).

- Schenking van 2 PC’s voor basisschool in Quetzaltenango (2020).

- Schenking van schoolspullen en sporttenues voor alle 150 kinderen van de Escuela Blanche Dael (2020).

- Vier studiebeurzen voor 3 jongens en één meisje voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2018-2019).

- Vijf studiebeurzen voor 2 meisjes en drie jongens voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2020-2021).

- Voedselhulp aan gezinnen van kinderen van de Escuela Blanche Dael vanwege de lockdown ivm Corona (2020).

*Escuela Blanche Dael heeft een hechte samenwerking met Stichting Pimma, die zich ten doel stelt om scholen te bouwen in onherbergzame gebieden in Guatemala.

Lokaal betrokken

Verder steunt Blanche Dael allerlei soorten initiatieven rondom cultuur, educatie en socialisatie:
Onder andere FashionClash, Kunsttour, Nederlandse Dansdagen, trainingen voor studenten van de Terra Nigra school, Zweit veur leid, koffie voor buurthuizen en mobiele ontmoetingspunten, ect..

Sponsoraanvragen staan vrij; gezien onze eigen vaste agenda is de kans echter klein dat we uw aanvraag kunnen honoreren.KIJK OOK EENS HIER


Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft. 

Lees meer

Maastrichts Familiebedrijf

De Maastrichtse koffiecultuur daar is Blanche Dael een dragende speler in mogen we eigenlijk wel zeggen. Samen met een stuk Limburgse vlaai is dit een begrip in Nederland.

Lees meer