Zero Emissie
StadslogistiekInspiratie


BLANCHE DAEL AAN DE SLAG MET ZERO EMISSIE STADSLOGISTIEK

Blanche Dael doet niet alleen mee met Zero Emissie Stadslogistiek vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de toekomst van de stad Maastricht, maar óók omdat de aanpak past bij onze familiewaarden. ‘Verantwoord ondernemen zit van oudsher in ons systeem’, zegt directeur Albert Berghof, ‘ we voegen graag de daad bij het woord.’

In 2022 tekende Blanche Dael de Akte van Ambitie Zero Emissie Stadslogistiek 2025. Het doel van Zero Emissie Stadslogistiek Maastricht 2025 (ZES) is het behouden van een veilig, gezond, bereikbaar en aantrekkelijk stadscentrum. Blanche Dael heeft de ambitie om vóór 1 januari 2025 de volledige horeca in Maastricht emissieloos te voorzien van koffie & thee.


Goed op weg

Blanche Dael is al goed op weg om de ambities in te lossen. Momenteel kunnen webshop klanten in Maastricht al kiezen voor een duurzame bezorgoptie door een lokale fietskoerier.

Ook een deel van de ondernemers krijgt al wekelijks de bestelling geleverd per fiets, zoals bij Pastel gelegen aan de Servaasbrug. Alain Walstock van Pastel geeft aan dat het voor hun grote voordelen heeft om de leveringen per fiets te krijgen: ‘Met de keuze voor de fiets voorkomen we ronkende vrachtwagens voor het terras, die een doorn in het oog zijn van klanten én ondernemers.  En ik kan ook ad hoc nog een bestelling doen. Binnen een half uurtje is die hier. Wat een service!’

Meer dan de helft van de Blanche Dael medewerkers kiest dagelijks voor een C02-neutrale optie voor woon-werk-verkeer sinds de invoering van een fietsplan.

Blanche Dael werkt dus hard aan een duurzame toekomst voor de stad Maastricht en het bedrijf.
Meer duurzaamheid


KOFFIEREIS NAAR COLOMBIA
-

Lees het reisverslag van Marcel en Albert, waar ze een bezoek brengen aan koffieboeren in Colombia en bijzondere koffies ontdekken.

Lees meer

THEEREKJES MET EEN VERHAAL
-

De houten theerekjes van Blanche Dael worden al jaren gemaakt door Athos, een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Lees meer