Facebook PixelBlanche Dael


ESCUELA BLANCHE DAEL

-

Koffie is geen streekproduct in Nederland. Het komt van gebieden en landen rondom de evenaar. Gebieden waar welvaart en welzijn vaak onvoldoende zijn, waar de politieke macht vaak corrupt is en waar vaak weinig belang wordt gehecht aan een ontwikkelde bevolking.

Blanche Dael vind het belangrijk om juist aan het begin van de koffieketen bij te dragen om kansen te vergroten voor kinderen in afgelegen koffieregio’s en dan met name in Guatemala. Dat doen we samen met onze afnemers door een deel van de koffieprijs te gebruiken om aan de Stichting Escuela Blanche Dael uit te keren en hen in staat te stellen om projecten uit te voeren. Verder zamelen we geld in door vrijwilligerswerk te verrichten, door fooien te sparen, door veilingacties, etc. De inkomsten worden verdubbeld door Blanche Dael en alle kosten van de stichting worden ook door Blanche Dael gedragen.

Als u koffie drinkt van Blanche Dael weet u in ieder geval dat wij maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. En zeg nu zelf; dan smaakt dat kopje koffie nóg lekkerder toch? Dank u wel voor uw steun!

NOODHULP HURRICANE ETA

In de eerste week van november, heeft Hurricane ETA (een category 4 tropische storm), enorm veel schade aangericht in Midden-Amerika. De storm heeft aanzienlijke schade aangericht in landen als Nicaragua, Guatamala, Honduras, Costa Rica en Panama. De orkaan vernietigde volledige koffieplantages in deze regio's, maar ook scholen en weeshuizen werden hard getroffen. Dit naast de treurige effecten van Covid-19, die al een aanzienlijke impact heeft gehad.

Ook u kunt een bijdrage leveren. U kunt hiervoor € 2,50 doneren bij het afronden van uw bestelling. Blanche Dael verdubbelt dit bedrag. Blanche Dael zorgt ervoor dat dit bedrag bij de juiste instellingen terecht komt, zodat de impact van uw bijdrage maximaal is. De focus ligt op eerste hulp, voedsel, opvang, scholing en heropbouw. Via onze e-nieuwsbrief houden wij u op de hoogte.  


STUDIEBEURZEN

-

Met trots stellen we 5 nieuwe jongeren aan u voor. Na Ana, Cristian, Erlick en Augusto krijgen nu Maydelin, Ramiro, Fredy, Javier en Anderson de kans om hun diploma aan de Escuela de Caficultura Las Flores in Barberena in Guatemala te behalen. Met behulp van een studiebeurs van Blanche Dael!
Ook deze 5 studenten komen uit koffiegebieden en willen graag hun toekomst opbouwen als koffieboer. Gelukkig maar want zij zijn hard nodig om de koffielandbouw in stand te houden en de uitdaging aan te gaan van het veranderende klimaat en de groeiende vraag naar kwaliteitskoffie.

Wij zijn blij dat we samen met onze partners Efico Foundation en Funcafe de opleiding van deze jongeren mogelijk kunnen maken. Ook wij hebben er baat bij dat de kwaliteit van koffie in de toekomst wordt gewaarborgd en dat lokale koffieboeren een eerlijke prijs voor hun koffie krijgen. Hopelijk drinkt u over een paar jaar koffie die door een van genoemde jongeren is geteeld; dat zou fantastisch zijn!


Doneren

-

Ook ú kunt een steentje bijdragen. Met uw donatie helpt u het toekomstperspectief van kinderen in Guatemala te verbeteren. U kunt geheel vrijblijvend een donatie overmaken naar de bankrekening van onze stichting:

BANK- EN STICHTING GEGEVENS
Kvk: 14115147
ANBI: 8207 20 872

IBAN: NL86INGB0007039411
BIC: INGBNL2A


EEN GREEP UIT DE PROJECTEN
VAN STICHTING ESCUELA BLANCHE DAEL:

-

 • Bijdrage aan Pimma* voor de herbouw van Basisschool in San Martin Sacatepequez, Guatemala. Later Escuela Blanche Dael gedoopt (2003).
 • Schenking van 4 PC’s met internettoegang aan Escuela Blanche Dael (2006).
 • Bijdrage aan Pimma voor de nieuwbouw van Escuela Avestruss, Guatemala (2008).
 • 3-jarige financiering van alle kosten van een kleuterklas (2012).
 • 3-jarige financiering van alle kosten van een basisschoolklas (2012).
 • Hulp aan slachtoffers van vulkaanuitbarsting (El fuego) in Acatenango, Guatemala (2018).
 • Schenking van 2 PC’s voor basisschool in Quetzaltenango (2020).
 • Schenking van schoolspullen en sporttenues voor alle 150 kinderen van de Escuela Blanche Dael (2020).
 • Vier studiebeurzen voor 3 jongens en één meisje voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2018-2019).
 • Vijf studiebeurzen voor 2 meisjes en drie jongens voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2020-2021).
 • Voedselhulp aan gezinnen van kinderen van de Escuela Blanche Dael vanwege de lockdown ivm Corona (2020).


KIJK OOK EENS HIER


Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

Maastrichts Familiebedrijf

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert.

Lees meer