Blanche Dael


ESCUELA BLANCHE DAEL

-

Koffie is geen streekproduct in Nederland. Het komt van gebieden en landen rondom de evenaar. Gebieden waar welvaart en welzijn vaak onvoldoende zijn, waar de politieke macht vaak corrupt is en waar vaak weinig belang wordt gehecht aan een ontwikkelde bevolking.

In 2009 is onze eigen stichting Escuela Blanche Dael* opgericht. Het doel van Escuela Blanche Dael is het vergroten van kansen voor kinderen in koffieproducerende landen, met name Guatemala. Dit doen we door te investeren in onderwijsprojecten en studiebeurzen. Daarnaast bieden we ook (financiële) steun bij noodhulpprojecten zoals vulkaanuitbarstingen, orkanen of Corona.

De financiering van de stichting vindt plaats door middel van een donateurschap vanuit onze zakelijk afnemers (deel van de koffieprijs), door vrijwillige bijdrages van klanten en door 5% van de winst van Blanche Dael te investeren.
*Escuela Blanche Dael heeft een hechte samenwerking met Stichting Pimma.

HUIDIGE DONATEURS

-

LWV De Gitstap Grandcafe Neubourg Loods81 Munstercafe Troost en Leut Restaurant Smaak Coffee and Cream De Klep Hemels Vught Theetuin Roode Vennen Rosterei Genuss Poesie Pieterpoort Le Grande Suisse Afspanning De Swaen Ontmoet Anna Thermae 2000 Gulpener Hotel Limbourg Slagerij Heuts Poshoorn Vogelstruys Cafe Tribunal Emma Holding Prix De Rome Watertoren Rimburg Le Bon Vivant Restaurant Pura Coffeelovers Ten Meerssen Het Veerhuis Wessem Boca Bar & Kitchen Brother Louie Kiwanis Uelzechtdall Normandy

Bent u een zakelijk afnemer en wilt u graag Escuela Blanche Dael sponsoren? Neem contact op met office@blanchedael.nl. Wilt u als particuliere klant ook graag een steentje bijdragen? Dit kan door 2,50 euro te doneren bij uw online bestelling of een vrijblijvende donatie over te maken naar NL86INGB0007039411 t.n.v. Stichting Escuela Blanche Dael.


ONDERWIJSPROJECTEN

-

- In 2006 hebben wij, in samenwerking met Pimma, de bouw van een basisschool in Guatemala gefinancierd; een school die de naam Escuela Blanche Dael draagt en die wij sindsdien op diverse manieren ondersteunen.

- Sinds 2017 stellen wij studiebeurzen ter beschikking, in samenwerking met de Efico Foundation, aan 4 tot 5 kinderen voor de opleiding tot koffieboer aan de Las Flores koffieschool in Guatemala.

- Daarnaast steunt Escuela Blanche Dael de school in noodgevallen. Momenteel maken wij ons sterk voor het project 'Virtual Education' project. Omdat wij kleinschalig opereren weten we ook dat elke euro goed terecht komt.

STUDIEBEURZEN

-

Inmiddels hebben 9 jongeren met onze studiebeurs hun diploma kunnen behalen: Ana, Augusto, Cristian, Erlick, Maydelin, Ramiro, Fredy, Javier en Anderson. Laatstgenoemde 3 ontvingen hun diploma in december 2021 uit handen van Mireille, voorzitter van Escuela Blanche Dael.

Met trots stellen we onze 4 nieuwe studenten aan u voor: Evelyn, Francisco, Luis en Raúl. Zij krijgen de kans hun diploma aan de Las Flores koffieschool in Barberena, Guatemala te behalen. Met behulp van een studiebeurs van Blanche Dael.

Deze 4 studenten komen uit koffiegebieden en willen graag hun toekomst opbouwen als koffieboer. De nieuwe generatie is hard nodig om de koffielandbouw in stand te houden en de uitdaging aan te gaan van het veranderende klimaat en de groeiende vraag naar kwaliteitskoffie.

Wij zijn blij dat we samen met onze partners Efico Foundation en Funcafe de opleiding van deze jongeren mogelijk kunnen maken. Ook wij hebben er baat bij dat de kwaliteit van koffie in de toekomst wordt gewaarborgd en dat lokale koffieboeren een eerlijke prijs voor hun koffie krijgen.

Hopelijk drinkt u over een paar jaar koffie die door een van genoemde jongeren is geteeld; dat zou fantastisch zijn!


VIRTUAL EDUCATION

-

Op dit moment maken wij ons sterk voor het project “Virtual Education”. Onze school 'Escuela Blanche Dael' in Guatemala mag door Covid-19 geen fysieke lessen volgen. Daarom hebben de leraren lessen ontwikkeld die de kinderen kunnen volgen via een tablet. De eerste 20 tablets hebben wij, Blanche Dael, gedoneerd en onze partners (grote dank!) hebben reeds 75 tablets gesponsord. Helpt u ons om alle 130 kinderen deze mogelijkheid te bieden?

Helpt u ons om alle 130 kinderen deze mogelijkheid te bieden?
Wilt u als organisatie een tablet, ter waarde van 75 euro, sponsoren? Neem contact op met office@blanchedael.nl.

SPONSOREN

-

NL.Com LWV De Gitstap Grandcafe Neubourg Loods81 De Watermolen van Opwetten Roltex Vectron Munstercafe Triton Coaching Curfs Consult Geelen & Loontjes Boca Bar & Kitchen Brother Louie 't Veerhuis Hemels Vught Proeflokaal Watersleyde XPLORid

Speciale dank naar: Bureau Caramel, Drukkerij Gijsemberg, Henk Grootmakers Kiwanis Uelzechtdall*

*Kiwanis Uelzechtdall is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor de welzijn van kinderen.


EEN GREEP UIT DE PROJECTEN

-

- Bijdrage aan Pimma voor de herbouw van Basisschool in San Martin Sacatepequez, Guatemala. Later Escuela Blanche Dael gedoopt (2006).
- Schenking van 4 PC’s met internettoegang aan Escuela Blanche Dael (2006).
- Bijdrage aan Pimma voor de nieuwbouw van Escuela Avestruss, Guatemala (2008).
- Een 3-jarige financiering van alle kosten van een kleuterklas (2012).
- Een 3-jarige financiering van alle kosten van een basisschoolklas (2012).
- Hulp aan slachtoffers van vulkaanuitbarsting (El fuego) in Acatenango, Guatemala (2018).
- Schenking van 2 PC’s voor basisschool in Quetzaltenango (2020).
- Schenking van schoolspullen en sporttenues voor alle 150 kinderen van de Escuela Blanche Dael (2020).
- Vier studiebeurzen voor 3 jongens en één meisje voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2018-2019).
- Vijf studiebeurzen voor 2 meisjes en drie jongens voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2020-2021).
- Voedselhulp aan gezinnen van kinderen van de Escuela Blanche Dael vanwege de lockdown ivm Corona (2020).
-Donatie aan Homeless Child in Honduras na de orkaan Eta (2020).
-Schenking van 130 tablets voor de kinderen van Escuela Blanche Dael om onderwijs voor hen mogelijk te maken ten tijde van Covid-19. (2021/2022)
- Vier studiebeurzen voor één meisje en drie jongens voor het volgen van de twee-jarige opleiding tot koffieboer in Barbarena, Guatemala (2022-2023).

Gegevens Escuela Blanche Dael

Jaarrekening 2021KIJK OOK EENS HIER


Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

Maastrichts Familiebedrijf

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert.

Lees meer