Blanche Dael


OVER ONS

-

Wij houden van koffie. En van thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert. Van alles eigenlijk. Wij zijn Blanche Dael. Dé koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht. In Maastricht liggen onze wortels. In de stad die stijl en goede smaak koestert, branden wij koffie en pakken wij thee voor oprechte genieters. Voor mensen die, net als wij, veel waarde hechten aan kwaliteit. Voor mensen die kiezen voor eerlijke producten met een echt verhaal.


Familiebedrijf

-

Als familiebedrijf koesteren wij ons rijke verleden en richten wij ons op de toekomst. Keuzes maken we vooral met ons hart. Groei is bij ons geen doel op zich. Zo mag groei de kwaliteit van leven nooit in de weg staan. Wij willen koffie en thee maken van de beste grondstoffen. En die selecteren we zelf. Omdat we letterlijk en figuurlijk niet van gisteren zijn, kennen we die wereld door en door. We weten dat je voor de beste grondstoffen een eerlijke prijs betaalt. Een prijs die het zware werk van de boeren rechtvaardigt. En die ze helpt te investeren in de kwaliteit van hun eigen leven.

Wij houden van koffie, thee én van mensen. Ze zijn er in allerlei geuren, kleuren en smaken. Ze zijn het waard beter te leren kennen. Wij dagen mensen graag uit hun zintuigen te prikkelen. Dat doen we door ze bewust te maken van geur en smaak. Maar ook door ze bewust te maken van schoonheid. Door ze te laten luisteren en kijken. Zo ontdekken ze de kwaliteit van leven.

Het zijn die prikkels die ons wakker schudden. Die ons laten genieten, huiveren en verlangen. Ons terugwerpen in de tijd en onze creatieve geest stimuleren. Ons aanzetten tot denken en creëren. Prikkels die ook ontstaan bij het drinken van onze koffie en thee. Dicht bij huis of heel ver weg. Door bewust te worden van elkaar. En van ons bestaan.


Betrokken ondernemen

-

Ondernemen is voor Blanche Dael vooral ook een maatschappelijke activiteit. We maken als bedrijf bewust onderdeel uit van de samenleving. We zijn er trots op als we van betekenis kunnen zijn voor onze omgeving. Dat uit zich in bewust en verantwoord werkgeverschap, in deelname in allerlei samenwerkingsverbanden, in het betalen van een eerlijke prijs aan boeren en in het bieden van de ondersteuning aan afnemers om hun bedrijf sterker en onderscheidend te maken.
We zijn trots op het winnen van de Maastricht Award.

Blanche Dael is betrokken bij maatschappelijke en culturele initiatieven die verbindend en inspirerend zijn en die bovendien ‘zintuig-prikkelend’ zijn. Wij zijn vaste partner van onder andere FashionClash, Nederlandse Dansdagen, MVV, Trajekt en vele andere lokale maatschappelijke initiatieven.

Ook internationaal is Blanche Dael van betekenis. Op initiatief van Blanche Dael was Maastricht in 2011 gaststad van ‘World of Coffee’, het grootste Europese koffie evenement met ruim 2.500 internationale bezoekers.KIJK OOK EENS HIER


Geschiedenis Blanche Dael

Op 17 april 1878 wordt in Maastricht de winkel 'G. Dael, in Koloniale waren' door Guillaume Dael opgericht. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

Maastrichts Familiebedrijf

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert.

Lees meer