de Maastrichtse
koffiecultuurInspiratie


De eeuwenoude Maastrichtse koffiecultuur

Maastricht was in de 19e eeuw een sterk verfranste stad. De stedelijke elite sprak, naast het Maastrichts, Frans, en beheerste nauwelijks het Nederlands. Het onderwijs en verenigingsleven waren tot ver in de 20e eeuw sterk verzuild en grotendeels in handen van katholieke instellingen. Pas in het begin van de 20e eeuw werden de Franstalige opschriften in theater de Bonbonnière vervangen en werden er ook Nederlandstalige toneelstukken gespeeld. Je zou kunnen zeggen dat Maastricht nog steeds een stad is met Latijnse invloeden, dat is te zien en ook te merken in het karakter van de bewoners en de aantrekkingskracht die de stad heeft op de vele nationaliteiten die er wonen. Stijl en elegantie in alle bescheidenheid, dat is typisch Maastrichts.


Blanche Dael koestert haar verleden, is trots op de stad en regio en wil iets betekenen voor de samenleving anno nu. De Maastrichtse koffiecultuur daar is Blanche Dael een dragende speler in mogen we eigenlijk wel zeggen. Samen met een stuk Limburgse vlaai is dit een begrip in Nederland. Voor Blanche Dael staat Maastrichtse koffiecultuur voor gezelligheid, het bewust en open in het leven staan, het koesteren van kwaliteit en het optimaal dienstbaar zijn. Dat is Blanche Dael en dat is de Maastrichtse koffiecultuur.


Blanche Dael:

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert. Wij zijn Blanche Dael. Dé koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht. In Maastricht liggen onze wortels. In de stad die stijl en goede smaak koestert, branden wij koffie en pakken wij thee voor oprechte genieters. Voor mensen die waarde hechten aan kwaliteit. Voor mensen die kiezen voor eerlijke producten met een echt verhaal.
Anderen kochten ook

Meer koffiecultuur


EEN RIJKE GESCHIEDENIS
-

Op 17 april 1878 is door Guillaume (Wilhelmus) Dael, geboren in Gulpen op 2 mei 1851, “G. Dael, in Koloniale waren' opgericht in het huis aan de Wolfstraat 28, waar hij sinds 16 april 1877 woont. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer

PROEF EN KIES ALTIJD HET BESTE 
-

Proeven ligt in het hart van onze organisatie. Dat was ook de boodschap van Blanche Dael aan haar opvolgers: proef en kies altijd het beste. Bij koffie noemen we dat proeven: ‘cupping’. Het vaste cupping team bestaat uit de koffiebranders, de verkoopleider en de twee Q-graders.

Lees meer