Theerekjes

met een verhaalInspiratie


De theerekjes van Blanche Dael

De theerekjes van Blanche Dael zijn voor veel horecazaken én hun gasten een herkenbaar product. De houten rekjes worden al jaren gemaakt door Athos, een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dagelijks werkt het Athos team met vakmanschap, ambacht en plezier aan de theerekjes. De rekjes worden gemaakt van afvalhout en zijn beschikbaar in de kleuren hout, zwart en groen. Jaarlijks kan de horeca de theerekjes omruilen, zodat Athos de oude rekjes weer kan opknappen en kan verzien van een tweede leven. Dat is wel zo duurzaam. 

Benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Medewerkers van Athos leggen het graag uit.

Joery Göbbels
Joery Göbbels heeft werk waarbij hij scherp moet blijven. Hij bedient het laserapparaat dat de logo’s met een stempel in het hout brandt. “Dit werk houdt je bij de les. Maar verder is het net als met het liedje: een kwestie van geduld. Ik ben best handig met computers en vind het leuk om de laser elke keer goed in te stellen. Ik heb het laseren met dit apparaat in twee dagen geleerd.”


LUDO VAN ZEYL
In zijn witte overall staat Ludo een theerekje te spuiten met grondverf. Hij vindt het leuk dat de rekjes nu ook een kleur krijgen. 'We hebben heel lang de dienblaadjes voor Blanche Dael mogen spuiten. De theerekjes zijn een stuk lastiger om te spuiten; je komt moeilijker bij de hoekjes. Maar het is weer een nieuwe uitdaging, dus dat maakt het werk afwisselend. Toen ik ze laatst in de etalage zag liggen, met mijn ouders in de stad, was ik hartstikke trots!”


Michael Cörvers
Michael Cörvers zaagt de zijkanten van de theerekjes heel geconcentreerd uit. Volgens zijn collega’s is hij de beste zager van de houtzagerij. “Ik wil het zo netjes mogelijk doen. Ik ben, geloof ik, wel perfectionistisch ja. Ik vind het eigenlijk al jammer als het afvalhout breekt, terwijl dat natuurlijk niet zoveel uitmaakt.”
Anderen kochten ook

Meer ambacht


ZETWIJZER THEE
-

thee is een rustgevende en verkwikkende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Met onze thee zetwijzer drink je iedere theesoort op zijn best. De wereld van thee fascineert en biedt een bijzondere ontdekkingsreis langs verschillende culturen.

Lees meer

EEN RIJKE GESCHIEDENIS
-

Op 17 april 1878 is door Guillaume (Wilhelmus) Dael, geboren in Gulpen op 2 mei 1851, “G. Dael, in Koloniale waren' opgericht in het huis aan de Wolfstraat 28, waar hij sinds 16 april 1877 woont. Sindsdien worden generaties geboeid door alles wat met koffie en thee te maken heeft.

Lees meer