Wij zijn
Blanche DaelInspiratie


WIJ ZIJN BLANCHE DAEL

Wij houden van koffie en thee. Van de geur, de smaak, de warmte. Van de zintuigen die het prikkelt en van de ontmoeting die het stimuleert. Wij zijn Blanche Dael. Dé koffiebranderij en theepakkerij uit Maastricht. In Maastricht liggen onze wortels. In de stad die stijl en goede smaak koestert, branden wij koffie en pakken wij thee voor oprechte genieters. Voor mensen die waarde hechten aan kwaliteit. Voor mensen die kiezen voor eerlijke producten met een echt verhaal.  

Als familiebedrijf koesteren wij ons rijke verleden en richten wij ons op de toekomst. Keuzes maken we vooral met ons hart. Groei is bij ons geen doel op zich. Zo mag groei de kwaliteit van leven nooit in de weg staan. Wij willen koffie en thee maken van de beste grondstoffen. En die selecteren we zelf. Omdat we letterlijk en figuurlijk niet van gisteren zijn, kennen we die wereld door en door. We weten dat je voor de beste grondstoffen een eerlijke prijs betaalt. Een prijs die het zware werk van de boeren rechtvaardigt. En die ze helpt te investeren in de kwaliteit van hun eigen leven.


Ondernemen is voor Blanche Dael vooral ook een maatschappelijke activiteit. We maken als bedrijf bewust onderdeel uit van de samenleving. We zijn er trots op als we van betekenis kunnen zijn voor onze omgeving. Dat uit zich in bewust en verantwoord werkgeverschap, in deelname in allerlei samenwerkingsverbanden, in het betalen van een eerlijke prijs aan boeren en in het bieden van de ondersteuning aan afnemers om hun bedrijf sterker en onderscheidend te maken. We zijn trots op het winnen van de Maastricht Award.


Smaak, vakmanschap en (h)echte relaties zijn de kernwaarden waar Blanche Dael zichzelf mee identificeert en waarop zij momenteel haar strategische beslissingen baseert. Het familiebedrijf koestert het ambacht van het koffiebranden, maar kijkt tegelijkertijd voortdurend vooruit. Kwaliteit staat er hoog in het vaandel en daarom vinden we er een van de beste selecties koffie en thee ter wereld. Iets dat we met recht het beste bewaarde geheim van het zuiden mogen noemen. Maar Blanche Dael gaat over meer dan de kwaliteit van koffie en thee. Het gaat over smaakbeleving, over het prikkelen van de zintuigen, over ontmoeting. Blanche Dael gaat en staat voor de kwaliteit van leven in de meest brede zin van het woord.
Anderen kochten ook

Meer koffiecultuur


PROEF EN KIES ALTIJD HET BESTE
-

Proeven ligt in het hart van onze organisatie. Dat was ook de boodschap van Blanche Dael aan haar opvolgers: proef en kies altijd het beste.

Lees meer

De Maastrichtse koffiecultuur
-

We mogen wel zeggen dat Blanche Dael een dragende speler is in de Maastrichtse koffiecultuur. Samen met een stuk Limburgse vlaai is dit een begrip in Nederland.

Lees meer