Koffiebrander
Marcel SlangenInspiratie


Kijken, luisteren en ruiken

Je zou kunnen zeggen dat de koffie door zijn aderen stroomt. Marcel Slangen weet als geen ander hoe belangrijk goede bonen zijn om een mooie kop koffie te zetten. Ooit begonnen als barista, wilde hij na een aantal jaren graag zijn horizon verbreden. Hij zocht zijn weg binnen Maison Blanche Dael naar de basis van die kop koffie; de boon.

In de Wolfstraat 28, waar sinds 1878 koffie gebrand en verkocht wordt, staat hij het liefst aan de oude brander. Hier wordt op de meest authentieke wijze de ongebrande boon tot een perfecte koffieboon gebrand, met veel aandacht en liefde voor het ambacht. Of het nu gaat om een kop koffie bereiden of het branden van bonen, het is zoveel meer dan alleen op een knopje drukken. Kijken, luisteren en ruiken. De zintuigen staan op scherp.


Marcel is met zijn collega koffiebranders en proevers het afgelopen jaar bezig geweest met de ontwikkeling van koffiesmaak-schakeringen die van zwaar naar licht en exotisch gaan. Hij is trots op het pallet van 17 koffiesmaken die nu alles te bieden heeft voor elke koffieliefhebber en elke zetmethode. Een van die nieuwe smaakschakeringen is de ‘Mestreechter Mocca’. Een koffiemelange met een volle en zoete smaak die de harten van niet alleen de Maastrichtenaar zal verwarmen. Voor Blanche Dael is koffie sowieso een bindende factor; een eerlijk product dat energie geeft, genot en vooral mensen kan verbinden. En dan het liefst met de allerfijnste smaak.
Anderen kochten ook

Meer ambacht


DE KONING VAN BATAK
-

Met 8 jaar ervaring als koffiebrander bij Blanche Dael, kan Dave Christiaans met recht een koffiekenner worden genoemd. Dagelijks is hij bezig met zijn passie: het branden van kwaliteitskoffie.

Lees meer

ZETWIJZER HARIO V60
-

Filterkoffie geeft een zuivere weergave van de prachtige smaken die in koffie kunnen voorkomen. De methode is een tijdje voor ouderwets versleten, maar koffieliefhebbers weten wel beter.

Lees meer