Colombia Florida Papayo

€ 7,50

In oktober 2022 zijn Q-graders Marcel Slangen en Albert Berghof op koffiereis geweest naar Colombia. Tijdens de koffiereis ontmoeten ze William Beccera, een 4e generatie koffieboer uit Huila, Colombia. Zijn plantage Finca Florida produceert verschillende koffiesoorten, waaronder de Papayo. De Papayo koffieboon is een experimentele koffiesoort specifiek uit de Huila streek in Colombia. Deze variëteit is erg uniek in de wereld en nieuw in het gamma van Blanche Dael.

Meer informtie
Smaakomschrijving Zoetheid van vanille, kersen, pruimen en exotisch fruit. Romigheid van pure chocolade en een vol mondgevoel.
Herkomst Colombia
Koffieplantage Finca Florida, Huila (1695 meter)
Koffieboer William Beccera
Variëteit Papayo
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 85

PINK BOURBON & PAPAYO

William Beccera komt uit een familie met diepe wortels in de koffieteelt en door zijn passie en innovatieve manier van werken, staat hij sinds enkele jaren bekend als specialty coffee producent. Behalve de trots op zijn kwalitatief hoogwaardige koffie, weet hij daardoor zijn gezin van een beter inkomen te voorzien. In 2019 bekroonde Yara de plantage van William met 3e plek in het Campion Program. Met het prijzengeld investeerde William in een eigen ontpulper en droogbedden, waardoor hij zijn productie naar een nóg hoger niveau wist te brengen.

Tijdens het bezoek aan de Finca Florida van William Beccera stuitten Marcel en Albert op twee zeer zeldzame koffievariëteiten van hoge kwaliteit. Op de plantage van William groeit zowel de Pink Bourbon als de Papayo. Twee bijzondere koffies die te proeven zijn in het En Passant programma van Blanche Dael.

Proef beide koffies en ontdek het verschil wat een andere variëteit koffieboon kan bieden.

PINK BOURBON
De Pink Bourbon is een zeldzame variëteit koffieplant die een hoge weerstand tegen koffieroest heeft. Mits met zorg geteeld, zorgt de Pink Bourbon voor een bijzondere kleur en hoge smaakkwaliteit. Een smaak die je zelden tegenkomt op de koffiemarkt.

PAPAYO
De Papayo koffieboon is een experimentele koffiesoort specifiek uit de Huila streek in Colombia. De plant is een afstammeling van diverse Ethiopische koffievariëteiten. De vrucht heeft een lange ovale vorm, gelijkend op de vorm van een papaya vrucht. Deze variëteit is erg uniek en nieuw in het gamma van Blanche Dael.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen