Facebook Pixel

Colombia Kachalù BIO

Vanaf € 6,95

Colombia Kachalú is biologisch verbouwd volgens Rainforest Alliance richtlijnen. De smaak is zoet van rood fruit met tonen van chocolade.

Meer informtie
Smaakomschrijving Mocca zoet, licht kruidig en een zachte fruitigheid van rode bes.
Herkomst Colombia
Zetadvies Lungo of diverse papieren filtersystemen zoals Melitta, Hario en Clever dripper.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

NIEUWE HOOP

Voor de Poima bevolking in Colombia betekent Kachalú ‘nieuwe hoop’. Hoop op een goede toekomst voor hun kinderen en dat begint met scholing aan de Delicias-school die met geld uit het Kachalú project werd gebouwd. Blanche Dael is samen met MVO Nederland bezig met een True Cost Accounting project in Colombia. In samenwerking met de Colombiaanse koffiefederatie en twee koffieboeren in Cauca en Huila, trachten we in kaart te brengen wat de werkelijke kosten zijn van duurzame koffieproductie in Colombia. Dat is een optelsom van 1. een eerlijk inkomen voor de boer, 2. de kosten van een Co2-arme productie, 3. het voorkomen van watervervuiling, 4. het tegengaan van grondverarming en 5. de kosten voor het in stand houden van een biodivers ecosysteem. Als we die kosten weten, dan weten we ook wat een kilo koffie echt moet kosten en kunnen we samen met de boer aan de slag om investeringen te plegen, die een duurzame koffieproductie en een eerlijke prijs mogelijk maken. 

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Verzendkosten tot € 50: € 4,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.