Bialetti Pressofiltro Cafétière - 1 liter

€ 42,95

Bialetti Pressofiltro French Cafétière met een inhoud van 1000 ml. Goed voor acht heerlijke kopjes koffie. Gemaakt door de bekende Italiaanse firma Bialetti.

De cafétière, oftewel French Press, is een vroege vorm van slow coffee. Van oorsprong is dit een Franse zetmethode, vandaar ook de internationale naam French Press. In 1853 werd het eerste patent voor de cafétière aangevraagd door de heren Delforge en Mayer uit Frankrijk. Het huidige ontwerp is in 1929 gepatenteerd door de Italiaan Attilio Calimani. Bekende cafétièremerken zijn Bodum, Bialetti en la Cafétiere.

Doordat het zetproces op tafel plaatsvindt, kan dit als alternatief koffieconcept in de betere horeca dienen. Daarnaast vinden we de cafétière vaak terug aan de ontbijt- of brunchtafel of mee op reis.

De cafétièrekoffie kenmerkt zich door een volle en krachtige smaak. De grove stalen filterzeef laat extra veel smaakstoffen (particles) door in de koffie. Ook voor het zetten van losse thee is de cafétière geschikt. Doordat de theeblaadjes veel ruimte hebben om te ontwikkelen, is dit een gemakkelijke en smaakvolle manier om losse thee te zetten.

In deze eenvoudige stappen maak je de lekkerste cafétière koffie:

1. MAAL DE KOFFIEBONEN
Voor het allerbeste resultaat maal je de verse koffiebonen vlak voor gebruik. Hanteer een grove en gelijkmatige maling. Beschikt u niet over een koffiemolen? Wij malen de koffie voor u op de juiste maling vlak voor verzending.

2. PLAATS DE GEMALEN KOFFIE IN DE CAFÉTIÈRE
Plaats de gemalen koffie in de schone voorgespoelde glazen pot van de cafétière. Gebruik 7 gram gemalen koffie voor iedere 100 milliliter water. Dit komt overeen met één eetlepel.

3. VOEG HEET WATER TOE
In Nederland is kraanwater van prima kwaliteit, maar echte barista’s prefereren gefilterd water (of Spa Blauw) voor het smaakvolste resultaat. Laat het gekookte water even afkoelen. Water dat direct van de kook wordt toegevoegd kan namelijk de koffie verbranden. Schenk het water gelijkmatig in de glazen pot, zodat alle koffiedeeltjes ondergedompeld worden. Vul de cafétière tot aan de bovenste streep en plaats vervolgens de deksel erop.

4. ZET DE TIMER
Laat de koffie 3 á 4 minuten trekken met de deksel op de cafétière. Na ongeveer een minuut zal er koffie komen bovendrijven aan de rand van de cafétière. Roer dit voorzichtig om met een lepel om de koffie de juiste extractie te geven.

5. DRUK DE FILTER NAAR BENEDEN
Druk na 3 á 4 minuten de stalen filter langzaam en gelijkmatig naar beneden.

6. SERVEREN MAAR!
De koffie is nu klaar om geserveerd te worden. Bij voorkeur in voorverwarmde kopjes. Let erop dat je de deksel goed vasthoudt bij het inschenken. Geniet ervan!

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen