Theezakjes Épices Pure

Volle kruidige melange met een lange afdronk.

 

Onze theebuiltjes zijn gemaakt van plantaardig materiaal (PLA). Voorlopig zijn ze nog alleen biologisch afbreekbaar in een industriële composteringsinstallatie. De thee zelf kunt u in de gft-bak gooien, het zakje zelf moet hierdoor nog bij het restafval.

Meer informtie
Soort Kruideninfusie
Smaakomschrijving Infusie met kruidige smaak van zoethout, pepermunt en een lichte fruitige ondertoon en een lange afdronk. 
Ingrediënten Munt, kaneel, Chichorei, rozenbottel, zoethout, sinaasappelschillen, pepermunt
Zetwijze Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 4-5 minuten trekken in vers gekookt water (±95°C.).
Herkomst Gemelangeerd in de Europese Unie

THEE OF INFUSIE?

Gewassen en gedroogde kruiden en fruitstukjes lenen zich uitstekend om als smaak- en sfeermaker toe te voegen aan thee of rooibos, maar je kunt er ook een 100% pure infusie mee maken. Door de afwezigheid van theïne en tannines mogen kruiden- en fruitinfusies wat langer trekken om zo meer smaak af te geven. Ze zijn ook prima geschikt om ’s avonds te drinken voor mensen bij wie theïne de nachtrust kan verstoren. Door de vaak grove structuur is het gebruik van een ruimer zeefje vaak aan te raden.

Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinenis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen