Theezakjes Sencha Green Lemon

Vanaf € 6,50

Dael’s Sencha Green Lemon wordt op de klassieke manier geproduceerd. Hierbij worden de theeblaadjes na de oogst gestoomd en versneden. De beste Sencha wordt geplukt in de lente, wat zorgt voor een verkwikkend fris en heldere thee.

Meer informtie
Soort Groen
Smaakomschrijving De licht vegetale Sencha thee combineert fijn met het fris-fruitige karakter van citroengras en citrusschil.
Ingrediënten Chinese Sencha, groene Ceylon thee, citroengras en natuurlijke aroma's.
Zetwijze Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 3 min. in heet water bij ±80° - 85°C.
Herkomst China

GROENE THEE

De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Er heeft hier geen oxidatie plaats gevonden die de zwarte thee zijn karakteristieke smaak geeft. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.

Thee, in algemene zin, wordt gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Warme dranken van andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Voorbeelden zijn rooibos, kruiden- en fruitinfusies. 

Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. Groene thee wordt gemaakt door de vers geplukte blaadjes na het verwelken en kneuzen onmiddellijk te verhitten. In China gebeurt dat in grote wokpannen of ovens en in Japan door de blaadjes te stomen. 'Gebakken' thee heeft een wat pittiger, zoeter en frisser karakter en gestoomde thee associeert vaker met ziltige en vegetale smaken.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen