Zetwijzer kruiden
& fruitinfusieInspiratie


Zetwijzer Kruiden- & Fruitinfusie

Gewassen en gedroogde kruiden en fruitstukjes lenen zich uitstekend om als smaak- en sfeermaker toe te voegen aan thee of rooibos, maar je kunt er ook een 100% pure infusie mee maken. Door de afwezigheid van theïne en tannines mogen kruiden- en fruitinfusies wat langer trekken om zo meer smaak af te geven. Ze zijn ook prima geschikt om ’s avonds te drinken voor mensen bij wie theïne de nachtrust kan verstoren. Door de vaak grove structuur is het gebruik van een ruimer zeefje vaak aan te raden.

Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinenis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.

Kruiden- en fruitinfusies mogen langer trekken in kokend water. Vooral fruitinfusies zijn vaak 'verrijkt' etherische oliën omdat gedroogd fruit zelf weinig smaak afgeeft.

Zetwijzer theezakje á 2 gram
Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 4-5 minuten trekken in vers gekookt water (±95°C.). Het zakje mag daarna zonder label en touwtje bij het gft-afval. Beschikbaar als Dael's Munt, Dael's Delicate Herbs & Dael's Épices Pure.

Zetwijzer losse thee in filterzakje of thee-ei
Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 95°C.

Theepot met filter
Gebruik 10 gram thee voor één liter en laat 4-5 minuten trekken in gekookt water (95°C.). Twee-kannen-methode: doe de thee los in een pot en laat 4-5 minuten trekken. Giet door een zeef over in de tweede kan. Zo hebben de kruiden en fruitstukjes alle ruimte.Anderen kochten ook

Andere zetwijzers


ZETWIJZER ROOIBOS
-

De volle smaak en de zachte kenmerken van rooibos zijn een mooie basis voor melanges. Blanche Dael heeft de lekkerste daarvan in haar assortiment opgenomen.

Lees meer

DE RIJKE WERELD VAN THEE
-

Thee is een rustgevende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Je drinkt een kop thee al voor een paar centen, maar als je er voor openstaat is thee een fascinerende ontdekkingsreis.

Lees meer