Zetwijzer
RooibosInspiratie


Zetwijzer Rooibos

Rooibos is een infusie en geen thee; immers dit zijn geen blaadjes van de camellia sinensisplant. De rooibosplant groeit uitsluitend in de West-Kaap in Zuid-Afrika. Na het oogsten (eens in de 4 jaar!) worden de blaadjes in de zon gelegd waar ze aan de lucht oxideren, drogen en hun rode kleur krijgen. De blaadjes worden geplet waarna er kleine naaldjes overblijven. Rooibos heeft een zacht en honingachtig karakter en bevat geen theïne en weinig tannines. Rooibos bevat wel vitamine C en andere oxidanten. Deze eigenschappen maken rooibos ook zeer geschikt om van te genieten tijdens de zwangerschap.

De volle smaak en de zachte kenmerken van rooibos zijn een mooie basis voor melanges. Blanche Dael heeft de lekkerste daarvan in haar assortiment opgenomen. De rooibos van Blanche Dael is ook beschikbaar in builtjes.

Rooibos is geen thee en heeft daarom geen polyfenolen en theïne en wordt daarom ook niet bitter als deze langer trekt. U zet Rooibos met vers kokend water en een zettijd vanaf 3 minuten.

Zetwijzer theezakje á 2 gram
Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 4-5 minuten trekken in vers gekookt water (±95°C.). Het zakje mag daarna zonder label en touwtje bij het gft-afval. Beschikbaar als Dael's Rooibos.

Zetwijzer losse thee in filterzakje of thee-ei
Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 85°C.

Theepot met filter
Gebruik 10 gram thee voor één liter en laat 4-5 minuten trekken in gekookt water (95°C.). Twee-kannen-methode: doe de thee los in een pot en laat 4-5 minuten trekken. Giet door een zeef over in de tweede kan. Zo hebben de theeblaadjes alle ruimte. N.B. gerbuik een extra fijn filter of filterpapier vanwege de fijne naaldjes.Anderen kochten ook

Andere zetwijzers


TACHTIG SOORTEN THEE
-

Blanche Dael selecteert de beste thee & infusies uit de belangrijkste landen in de wereld. Het theeassortiment biedt een bijzonder scala aan theesmaken voor iedere liefhebber.

Lees meer

ZETWIJZER ZWARTE THEE
-

Zwarte thee is een rustgevende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Je drinkt een kop thee al voor een paar centen, maar als je er voor openstaat is thee een fascinerende ontdekkingsreis.

Lees meer