Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Dael’s Sencha Green Lemon wordt op de klassieke manier geproduceerd. Hierbij worden de theeblaadjes na de oogst gestoomd en versneden. De beste Sencha wordt geplukt in de lente, wat zorgt voor een verkwikkend fris en heldere thee.
Soort | Groen |
---|---|
Smaakomschrijving | De licht vegetale Sencha thee combineert fijn met het fris-fruitige karakter van citroengras en citrusschil. |
Ingrediënten | Chinese Sencha, groene Ceylon thee, citroengras en natuurlijke aroma's. |
Zetwijze | Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 3 min. in heet water bij ±80° - 85°C. |
Herkomst | China |
De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Er heeft hier geen oxidatie plaats gevonden die de zwarte thee zijn karakteristieke smaak geeft. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.
Thee, in algemene zin, wordt gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Warme dranken van andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Voorbeelden zijn rooibos, kruiden- en fruitinfusies.
Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. Groene thee wordt gemaakt door de vers geplukte blaadjes na het verwelken en kneuzen onmiddellijk te verhitten. In China gebeurt dat in grote wokpannen of ovens en in Japan door de blaadjes te stomen. 'Gebakken' thee heeft een wat pittiger, zoeter en frisser karakter en gestoomde thee associeert vaker met ziltige en vegetale smaken.