Dael's Toutes Saisons

€ 4,95

Melange van groene en zwarte thee met lichtvoetige smaken die in de zomer lekker wegdrinken.

Meer informtie
Soort Groen-zwart melange
Smaakomschrijving Dael's Toutes Saisons brengt de verfijning van zwarte Ceylon en groene thee samen met de tonen van aardbei, framboos, sinaasappel en ananas. Een verrassende en verfrissende thee-ervaring die de zintuigen opwekt, met een perfecte balans tussen zoet en verfrissend.
Ingrediënten Melange van Ceylonthee en groene thee met aardbeiblad, zonnebloembloesem en aroma.
Zetwijze Gebruik 2 gram thee per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 85°C. Dael's Toutes Saisons is ook geschikt als Ice Tea. Zetwijzer Ice Tea: Koud water, 12 gram thee op 1 liter water, 18 uur laten trekken en vervolgens filteren (kan ook door een koffiefilter).

GROENE THEE

De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Er heeft hier geen oxidatie plaats gevonden die de zwarte thee zijn karakteristieke smaak geeft. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.

Thee, in algemene zin, wordt gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Warme dranken van andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Voorbeelden zijn rooibos, kruiden- en fruitinfusies. 

Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. Groene thee wordt gemaakt door de vers geplukte blaadjes na het verwelken en kneuzen onmiddellijk te verhitten. In China gebeurt dat in grote wokpannen of ovens en in Japan door de blaadjes te stomen. 'Gebakken' thee heeft een wat pittiger, zoeter en frisser karakter en gestoomde thee associeert vaker met ziltige en vegetale smaken.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen