Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Gember thee heeft veel positieve effecten. Het helpt het reactievermogen en het geheugen te verbeteren. Kan ook gebruikt worden bij reisziekte en misselijkheid.
Soort | Kruideninfusie |
---|---|
Smaakomschrijving | De gember thee van Nigeriaanse afkomst heeft een aangenaam zoetige kruidigheid en een fris zuurtje door de toevoeging van citroen. Kan zowel warm als koud gedronken worden. |
Ingrediënten | Pure gember, natuurlijk citroenaroma. |
Zetwijze | Gebruik 2 gram thee per kop/mok (200ml) in een ruim theefilterzakje en zet het 3-4 minuten zachtjes op in gekookt water (95°C). |
Herkomst | Nigeria |
Gewassen en gedroogde kruiden en fruitstukjes lenen zich uitstekend om als smaak- en sfeermaker toe te voegen aan thee of rooibos, maar je kunt er ook een 100% pure infusie mee maken. Door de afwezigheid van theïne en tannines mogen kruiden- en fruitinfusies wat langer trekken om zo meer smaak af te geven. Ze zijn ook prima geschikt om ’s avonds te drinken voor mensen bij wie theïne de nachtrust kan verstoren. Door de vaak grove structuur is het gebruik van een ruimer zeefje vaak aan te raden.
Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinensis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.