Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Melange van pepermunt en aardbei geeft een spannende en friszoete beleving.
Soort | Kruideninfusie |
---|---|
Smaakomschrijving | Fruitige infusie met frisse tonen van munt. |
Ingrediënten | Pepermunt, wortel, aardbei, braamblad, zonnebloemblad & natuurlijke aroma's. |
Zetwijze | Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 95°C. |
Herkomst | Sri lanka |
Gewassen en gedroogde kruiden en fruitstukjes lenen zich uitstekend om als smaak- en sfeermaker toe te voegen aan thee of rooibos, maar je kunt er ook een 100% pure infusie mee maken. Door de afwezigheid van theïne en tannines mogen kruiden- en fruitinfusies wat langer trekken om zo meer smaak af te geven. Ze zijn ook prima geschikt om ’s avonds te drinken voor mensen bij wie theïne de nachtrust kan verstoren. Door de vaak grove structuur is het gebruik van een ruimer zeefje vaak aan te raden.
Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinensis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.