Dael's Nougatreep

€ 2,50

De bekende Blanche Dael nougat bekend van Coffeelovers in een heerlijke reep. Een lekker tussendoortje gemaakt naar traditioneel recept. Heerlijk zacht van smaak. 

 

 

Eeuwenoude lekkernij

De eerste sporen van nougat dateren uit het Byzantijnse Rijk. Montélimar, een plaats in Zuid-Frankrijk is de bakermat van de nougat. Destijds werd de nougat nog ‘noix-gâteau’ (nootkoekje) genoemd. Dit werd later verbasterd naar nougat. Willem Stuvé opende rond 1870 de eerste nougatkraam op de markt van Montélimar. Vele reizigers stopten in het zuidelijke plaatsje bij de kraam van Stuvé om nougat in te slaan. Montélimar is tot de dag van vandaag nog steeds de hoofdstad van de nougat. 

De lekkerste zoetwaren

Blanche Dael heeft een kleine selectie zoetwaren die mooi passen bij een kop koffie of thee en die van de hoogste kwaliteit zijn. Deze producten zijn vaak lokaal geproduceerd of gemaakt op basis van een lokaal recept. Zoals de Mestreechse Peperkook, een kruidkoek van het originele recept van Koekfabriek Franssen uit de Wolfstraat 21. Tot in de jaren ‘80 de overbuurman van onze winkel in de Wolfstraat 28. En als het niet lokaal gemaakt wordt dan kiezen we het beste verkrijgbaar. Zoals chocolade uit Brussel of nougat uit Parijs.

Onze zoetwaren en lekkernijen worden met zorg en met de hand verpakt in onze branderij in Maastricht.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen