Facebook Pixel

Colombia El Limon

Vanaf € 9,50

Uit de streek Huila in Colombia kochten we een zeer mooie microlot koffie van koffieboer Uberney Samboni Zuniga. De El Limon koffie is een gebalanceerde en complexe koffie met zoete tonen van chocolade en vanille en de fruitigheid van limoen, blauwe bessen en sinas.

Meer informtie
Smaakomschrijving Unieke balans van zoete tonen van chocolade, vanille en de fruitigheid van limoen, blauwe bessen en sinaas.
Herkomst Colombia
Zetadvies Deze koffie is heerlijk in alle filtervarianten of als lungo uit een espressomachine.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

KOFFIEBOER UBERNEY SAMBONI

Door onze langjarige relatie met de Colombiaanse koffiefederatie ontvangen we regelmatig samples van hun specialty-programma. Dit betreft koffies van geselecteerde boeren die bekend staan voor hun kwaliteit. Van de Colombia El Limon zijn slechts een paar zakken beschikbaar (microlot) die in dit geval door Blanche Dael zijn aangekocht.  

Tijdens de eerste proeverij werden de Q-graders van Blanche Dael bijzonder verrast door het fruitige en gebalanceerde smaakpalet van de El Limon. De koffie werd dan ook enthousiast beoordeeld en haalde ook tijdens de daaropvolgende cuppings hoge scores. Voor de Limon is een specifiek brandprofiel opgesteld en de koffie wordt op bestelling vers gebrand in kleine batches. Wij adviseren de koffie te zetten als filter of als lungo uit een espressomachine.

Koffieboer Uberney Samboni is met zijn 22 jaar één van de jongste koffieboeren uit zijn regio. Al op zeer jonge leeftijd werd hij betrokken bij de koffieproductie op de plantage van zijn vader en moeder.. Op de leeftijd van 11 jaar plantte Uberney zijn eerste koffiestruik, waar hij nu letterlijk en figuurlijk de vruchten van plukt. 

De El Limon plantage ligt in de gemeente Isnos in het Zuiden van de provincie Huila in Colombia. Dit is een bergmassief in de Andes met een vulkanische bodem. De plantage ligt op 1650 meter hoogte en is 2 hectare groot. De oogst vindt plaats tussen oktober en januari. 

De bessen worden handmatig geplukt en eerst 24 uur gedroogd. Daarna worden ze ontdaan van het vruchtvlees en 36 uur gefermenteerd in de ‘muscilage’. Een kleverig laagje vruchtvlees dat op de bonen achterblijft. Na dit proces worden de bonen 2 keer gewassen om de muscilage te verwijderen en worden ze in de zon gelegd om te drogen. Dit proces resulteert in een heerlijke mocca-fruitige koffiesmaak.

Elke dag vers
gebrand

Koffie wordt iedere dag versgebrand in onze ambachtelijke koffiebranderij.

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

Door de drukte bij PostNL kan het in sommige regio's langer duren om uw pakket te ontvangen. 

GRATIS VERZENDING IN NL
-

Gratis verzending vanaf € 50
Tussen € 30 en € 50: € 2,50 
Tot € 30: € 5,95 

Zet wijzer
Door de zetwijzer

Met onze eenvoudige zetwijzer drink je de koffie en thee op zijn lekkerst.