Koffieverhaal
Dorry SpijkersInspiratie


‘Ik probeer weleens iets anders, maar ik kom toch altijd weer terug bij deze koffie uit Ethiopië.’

“Ik heb eigenlijk jarenlang geen koffie gedronken. Ik ben thuis in Brabant wel echt opgegroeid met koffie, maar op mijn 25e belandde ik in het ziekenhuis nadat ik met de fiets was aangereden. Dat is lichamelijk gelukkig helemaal goed gekomen, maar sindsdien werd ik misselijk van koffie. Tot een jaar of tien geleden. Het begon me te storen dat ik hier op een terrasje, na een wandeling door het Heuvelland met vrienden, niet kon genieten van een lekkere cappuccino. Ik ben koffie toch weer gaan proberen en ik merkte dat ik geen last meer kreeg van de cafeïne. Ik heb toen wel besloten dat ik dan alleen koffie van echt goede kwaliteit wilde drinken.


Zo ben ik van het terras waar ze Blanche Dael serveerden, in de winkel in de Wolfstraat beland. Ik hou echt van dit soort winkels, waar het gezellig is en waar je nog een praatje maakt met elkaar. Alleen al hoe het daar ruikt, heerlijk!

Inmiddels ben ik al bijna tien jaar trouwe fan van de Sidamo van Blanche Dael. Ik probeer weleens iets anders, maar ik kom toch altijd weer terug bij deze koffie uit Ethiopië. Voor mij is het precies de goede combinatie van een milde koffie, die toch markant genoeg van smaak is. Zonder dat iets echt overheerst, ik hou bijvoorbeeld niet van heel nootachtig of te fruitig. Mijn liefde voor deze koffie gaat wel ver ja. Elke ochtend maal ik de vers gebrande bonen met mijn handmolen. Als ik naar mijn werk ga, neem ik altijd een thermoskannetje mee. Ik ga echt geen automatenkoffie drinken. En zelfs als ik op vakantie ga, moeten de koffie en de maalmolen mee!”

Meer koffiecultuur


ZETWIJZER CAFÉTIÈRE
-

De cafétière, oftewel French Press, is een vroege vorm van slow coffee. Van oorsprong is dit een Franse zetmethode, vandaar ook de internationale naam French Press.

Lees meer

ZETWIJZER HARIO V60
-

Koffiezetten met een Chemex is koffiezetten als in een laboratorium. Hier is precisie en aandacht vereist. Het juiste water, het juiste filter, het juiste aantal gram en natuurlijk de keuze voor een hele fijne koffie. 

Lees meer