Ethiopië Sidamo Bio

Vanaf € 9,25

Ethiopië Sidamo BIO is een washed coffee, afkomstig van kleine koffieplantages uit de regio Sidamo. Dit uitgestrekte gebied biedt koffie van hoge kwaliteit dankzij de ideale weers- en bodemgesteldheid. Deze koffie is nog t/m eind februari verkrijgbaar. 

Meer informtie
Smaakomschrijving Zoet en bloemig. Blauwe bes. Licht kruidig.
Herkomst Ethiopië
Zetadvies Filter, cafétière, lungo of voor de liefhebber van een zeer fruitige espresso.
SCA score 83 punten

Floris kiest Ethiopië Sidamo BIO

Floris Postmes heeft al van jongs af aan een grote fascinatie voor messen. Floris leerde het ambacht door het kijken naar YouTube-filmpjes. "Op 14-jarige leeftijd ben ik begonnen met het maken van messen. Nu maak ik handgemaakte damascus messen die vooral door koks en liefhebbers over de hele wereld worden gebruikt.", aldus Floris.

Voor het smeden van de messen heeft Floris, net als bij koffiebranden, vuur nodig. Floris vouwt namelijk als het ware lagen staal."Dat komt voort vanuit Japanse technieken. Als ik dat wil bereiken, dan heb ik extreem hoge temperaturen nodig."

Floris vindt het belangrijk dat mensen begrijpen dat een mes meer is dan een gebruiksvoorwerp. "Juist als ik mensen het verhaal achter de materialen vertel en ze daardoor veel meer waardering krijgen voor het mes. Dáár doe ik het voor." Floris ziet dit ook terug in de koffielijn Café Unique. "Met deze koffielijn vertelt Blanche Dael het verhaal achter het materiaal, in dit geval de herkomst van de koffieboon."

Maar welke koffie is de favoriet van Floris? "Dan ga ik voor Ehtiopië Sidamo BIO. Een biologische koffie om van te genieten in mijn tiny house."

 

FACTSHEET
HERKOMST

Plantage: kleinschalige plantages
Producent: boeren uit Sidamo
Regio: Sidamo
Hoogte: 1400 - 2000 meter
Verwerkingsmethode: washed coffee

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen