Dael's Doppinda's 1 kilogram

€ 9,95

Onze doppinda's zijn van de allerbeste kwaliteit. Ze zijn op smaak en grootte geselecteerd én worden elke dag van het jaar vers gebrand in onze winkel in de Wolfstraat 28 in Maastricht. Na de branding zijn de pinda’s het lekkerst als ze ook binnen een paar dagen vers gegeten worden! 

 

De vertrouwde Dael’s Doppinda’s in een nieuwe verpakking, speciaal ontwikkeld voor onze webshop. In deze zakken blijven de pinda's enkele dagen langer vers.

IEDERE DAG VERS GEBRAND

De verse doppinda is al sinds jaar en dag een bekende Maastrichtse delicatesse van Blanche Dael. Traditionele cafés in Maastricht geven verse pinda’s bij een biertje. We mogen denk ik wel zeggen dat Blanche Dael het epicentrum is van de dagvers gebrande pinda in Noordwest-Europa.
Pinda's zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen die het lichaam helpen bij enorm veel processen. Bovendien zitten er antioxidanten en tryptofaan in pinda’s. Tryptofaan is een belangrijk aminozuur dat wordt gebruikt voor aanmaak van serotonine. En dit is weer belangrijk voor je brein, wanneer je lichaam hier te weinig van aanmaakt kan je humeur uit balans raken. En een goed humeur kunnen we in deze tijden wel gebruiken. Sinds enkele jaren zijn pinda’s ook toegevoegd aan de ‘schijf van vijf’ en worden gezien als gezonde snack. Maar net zoals bij iedere gezonde delicatesse geldt: geniet met mate en eet niet teveel.

De pinda (Arachis hypogaea), ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot genoemd, is, ondanks al deze namen, botanisch gezien geen noot, maar een peulvrucht met daarin twee of drie zaden. De noten (peulvruchten) groeien net als aardappels onder de grond aan de wortels van de plant. De pindaplant is een eenjarige plant die afkomstig is uit Zuid-Amerika en door de Spanjaarden in de 16e eeuw in tropische en subtropische gebieden over de gehele wereld werd verspreid. De grootste producenten zijn China, Israël, de Verenigde Staten, Egypte, Argentinië en Zuid-Afrika. Blanche Dael koopt alleen de allerbeste kwaliteit rauwe pinda’s en zorgt zelf voor een optimale verwerking tot vers gebrande pinda. In de maanden september en oktober worden pindaplanten geoogst. Een goede pinda is na het branden zoet en knapperig. De smaak van de pinda is oogstafhankelijk. De pinda’s van Blanche Dael zijn de beste die wereldwijd verkrijgbaar zijn, namelijk van de Israëlische kibboets.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen