Darjeeling FTGFOP

Vanaf € 5,25

Darjeeling Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoe, met kenmerkende lichte tips van de tweede pluk in juni. Thee van hooggelegen plantages in Darjeeling, India. De warme dagen en koele nachten zorgen voor een actieve stofwisseling en extra veel smaak met vaak een licht bloemige en astringente eigenschappen.

Meer informtie
Soort Zwart
Smaakomschrijving Frisse smaken en vegetale tonen overheersen met een hint van asperges.
Ingrediënten Camellia Sinensis Sinensis
Zetwijze Gebruik 2 gram thee per kop/mok (200ml) in een ruim theefilterzakje en zet het 3-4 minuten zachtjes op in gekookt water (95°C).
Herkomst India

Darjeeling is een hooggelegen district in de Indiase regio West-Bengalen en ligt tussen Nepal,  Bhutan en Bangladesh. Dit zijn de ideale groeiomstandigheden voor de Camellia Sinensis Sinensis (theeplant).

ZWARTE THEE

Thee is een rustgevende en verkwikkende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Je drinkt een kop thee al voor een paar centen, maar als je er voor openstaat is thee een fascinerende ontdekkingsreis.

Thee wordt uitsluitend gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Dranken die gemaakt worden met andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. 

Wanneer de theebladeren zijn geplukt laat men ze verwelken totdat ze slap en rubberachtig zijn. Daarna rolt en kneust men ze om de bladsappen (enzymen en etherische oliën) te activeren en om de zachte delen van de harde te scheiden. De bladsappen reageren onmiddellijk met de zuurstof uit de lucht met bruinkleuring (oxidatie) tot gevolg. Na zo'n 4-8 uur oxideren, is de thee helemaal donker gekleurd: zwart of zoals men In China zegt: rood. Hierna wordt de thee zo'n 20 minuten gedroogd in een oven van 90°C.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen