Dael's Blanc Cassis

Vanaf € 6,25

De Dael’s Blanc Cassis, oftewel de champagne cassis thee is een Dael's huisspecialiteit.

Meer informtie
Soort Groen-witte melange
Smaakomschrijving Thé blanc Cassis is een melange van witte en groene thee, met frisse tonen van citroen en fruitige tonen van bloesem & bes. Extra feestelijk door de toevoeging van champagne extract.
Ingrediënten Melange van witte en groene thee, champagne aroma, citroengras, verveine, zwarte en rode bessen, rozenbloesem en zonnebloembloesem
Zetwijze Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim bemeten theefilterzakje en laat 2-3 minuten rustig trekken in water van 85°C.
Herkomst Gemelangeerd in de Europese Unie

WITTE THEE

Witte thee is de enige thee die gemaakt wordt door blaadjes van de camellia sinensisplant direct na de pluk te drogen. Bij voorkeur aan de lucht in de zon, maar wanneer het weer dit niet toelaat, ook in geconditioneerde kamers. Voor een pur sang witte thee gebruikt men alleen de uitlopers van de toppen van de theeplant. Deze uitlopers (de ‘buds’) hebben donzige haartjes die de thee een witte schijn geven. Het is een heel kostbare en delicate thee, die zich kenmerkt door een licht aftreksel met een subtiel parfum.

In de praktijk plukt men vaak de verse ‘two leaves’ erbij om de thee meer volume te geven en om de thee betaalbaar te maken. Dat gaat dan weliswaar ten koste van de witte kleur van het gedroogde blad, maar door het typische drogingsproces blijft de smaak toch onmiskenbaar subtiel en delicaat. 

Thee wordt exclusief gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensisplant. Extracties die gemaakt worden van andere ingrediënten dan de blaadjes van de Camelia Sinenis mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Dat noem je dan bijvoorbeeld een infusie van kruiden of fruit. Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende blaadje (soort naaldje) en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two leafs and a bud'. Met die vers geplukte blaadjes kun je zwarte, oolong, groene en gefermenteerde thee maken.

Als na de winter de eerste blaadjes aan de theestruik groeien zitten er nog fijne donshaartjes op. Die geven deze eerste uitlopers een witte schijn. De jonge blaadjes worden binnen 48 uur geplukt en te drogen gelegd in de zon. Dit zorgvuldige proces geeft een thee met een delicate smaak en veel anti-oxidanten.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen