Tie Guan Yin

Vanaf € 6,95

Karakteristieke oolong thee voor fijnproevers. Tie Guan Yin betekent ‘ijzeren godin van genade’. De legende gaat over boer Wei, die een bijzondere theeplant kreeg van de ijzeren godin om te delen met zijn streekgenoten. Wei cultiveerde de theeplant en zorgde zo voor veel welvaart in zijn regio Fujian. Zo werd onder andere de oude tempel gerestaureerd.

Meer informtie
Soort Oolong
Smaakomschrijving Subtiele notige smaak met zacht zoete tonen van abrikoos en perzik. Met een melk-achtig mondgevoel.
Ingrediënten Camellia Sinensis Sinensis
Zetwijze Oolong thee betekent letterlijk drakenthee, vanwege de vaak grillige, draakachtige verschijning van de gedroogde blaadjes.
Herkomst China

ÉÉN BLAD, VERSCHILLENDE THEESOORTEN

Oolong is Chinees voor 'Zwarte Draak'. De verschijningsvorm van het gedroogde blad van de oolongthee is vaak grillig en doet een beetje denken aan een draak. Oolongthee is een met traditie omgeven thee die ook begint met het plukken van het verse jonge blad van de camellia sinensisplant. Extra strenge selectie van de te plukken blaadjes is heel belangrijk om de juiste verschijningsvorm te krijgen. De oolongthee krijgt zijn karakteristieke smaak en aroma door te spelen met de mate van oxidatie van het blad. Voor oolongthee worden alleen de randen van het theeblad gekneusd, waardoor er een beperkte oxidatie plaatsvindt. De smaak ligt tussen die van groene en zwarte thee in.

Voor de productie van oolongthee wordt het hele blad gebruikt. Tijdens het hele proces wordt erop toegezien dat het blad intact blijft en dat dit door het verflensen en drogen de gewenste verschijningsvorm krijgt. Thee gemaakt met het hele blad wordt ook wel orthodoxe thee genoemd. Het productieproces hiervan is intensiever en nauwkeuriger. Door het gebruik van het hele blad is de smaakafgifte ook subtieler en gelijkmatiger. Watertemperatuur en infusietijd zijn variabelen om mee te spelen.

Door het gebruik van het hele blad, is oolongthee geschikt om meerdere malen te zetten. Experimenteer hier gerust eens mee.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen