Theezakjes Rooibos

Vanaf € 6,50

Door oxidatie van de groene rooibosblaadjes, heeft de Blanche Dael Rooibos infusie een aangename roodachtige kleur en een fruitig zoete smaak. Rooibos bevat geen theïne maar wél anti-oxidanten zoals calcium, ijzer en vitamine C en uitermate geschikt voor kinderen of moeders die borstvoeding geven.

Meer informtie
Soort Rooibos
Smaakomschrijving Infusie met een milde smaak met honingachtige, fruitige en kruidige accenten.
Ingrediënten 100% Rooibos
Zetwijze Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 3 min. in heet water bij ±95°C.
Herkomst Zuid-Afrika

THEE OF INFUSIE

Rooibos is een infusie en geen thee; immers dit zijn geen blaadjes van de camellia sinensisplant. De rooibosplant groeit uitsluitend in de West-Kaap in Zuid-Afrika. Na het oogsten (eens in de 4 jaar!) worden de blaadjes in de zon gelegd waar ze aan de lucht oxideren, drogen en hun rode kleur krijgen. De blaadjes worden geplet waarna er kleine naaldjes overblijven. Rooibos heeft een zacht en honingachtig karakter en bevat geen theïne en weinig tannines. Rooibos bevat wel vitamine C en andere oxidanten. Deze eigenschappen maken rooibos ook zeer geschikt om van te genieten tijdens de zwangerschap.


De volle smaak en de zachte kenmerken van rooibos zijn een mooie basis voor melanges. Blanche Dael heeft de lekkerste daarvan in haar assortiment opgenomen.
De rooibos van Blanche Dael is ook beschikbaar in builtjes.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen