Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Mineraalrijke naaldachtige blaadjes van de Rode bos-plant (Rooibos) uit Zuid-Afrika. Door oxidatie krijgen de blaadjes hun karakteristieke rode kleur. Rooibos bevat geen theïne en weinig tannines waardoor de smaak zacht en zoetig is en uitermate geschikt voor kinderen of moeders die borstvoeding geven. Rooibos bevat anti-oxidanten zoals met name Vitamine C.
Onze theebuiltjes zijn gemaakt van plantaardig materiaal (PLA). Voorlopig zijn ze nog alleen biologisch afbreekbaar in een industriële composteringsinstallatie. De thee zelf kunt u in de gft-bak gooien, het zakje zelf moet hierdoor nog bij het restafval.
Soort | Rooibos |
---|---|
Smaakomschrijving | Milde, honingachtige smaak met licht fruitige accenten. Ook lekker als ice-tea of met citroen. |
Ingrediënten | Rooibos-naaldjes van de rooibos-plant |
Zetwijze | Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 4-5 minuten trekken in vers gekookt water (±95°C.). |
Herkomst | Zuid-Afrika |
Rooibos is een infusie en geen thee; immers dit zijn geen blaadjes van de camellia sinensisplant. De rooibosplant groeit uitsluitend in de West-Kaap in Zuid-Afrika. Na het oogsten (eens in de 4 jaar!) worden de blaadjes in de zon gelegd waar ze aan de lucht oxideren, drogen en hun rode kleur krijgen. De blaadjes worden geplet waarna er kleine naaldjes overblijven. Rooibos heeft een zacht en honingachtig karakter en bevat geen theïne en weinig tannines. Rooibos bevat wel vitamine C en andere oxidanten. Deze eigenschappen maken rooibos ook zeer geschikt om van te genieten tijdens de zwangerschap.
De volle smaak en de zachte kenmerken van rooibos zijn een mooie basis voor melanges. Blanche Dael heeft de lekkerste daarvan in haar assortiment opgenomen.
De rooibos van Blanche Dael is ook beschikbaar in builtjes.