Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Type ruwe-bolster-blanke-pit. Koffie met een robuust hart maar met de finesse van arabica. Een Maastrichtse zwaargewicht met klasse.
Smaakomschrijving | Krachtige en robuuste smaak en bitterheid van donkere cacao en een stroperig mondgevoel. |
---|---|
Herkomst | Indonesië |
Zetadvies | De intense smaak van de Sphinx komt het best tot zijn recht als korte espresso. Maal hem gerust zo fijn dat de extractie er in eerste instantie maar druppelsgewijs uitkomt. Van de ± 20ml 'koffiesaus' zult u nog lang kunnen nagenieten. |
Branddatum | De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht. |
Sphinx staat voor een eigenwijze trotse koffie die het zware werk reflecteert van de arbeiders in de porseleinindustrie ten tijde van Petrus Regout en heden ten dage van de bouwers van de Brikkebouw.
In november 2020 verhuist Blanche Dael naar dit monumentale gebouw in het Sphinxkwartier van Maastricht. Het Brikkegebouw, dat dateert uit 1875, is destijds zo genoemd omdat in het gebouw brikken (bakstenen) werden geproduceerd. Het robuuste karakter van de Sphinx koffie en het relatief hoge gehalte aan cafeïne, zorgen dat de zintuigen snel op scherp staan. En dit doet de noeste Sphinxarbeider zeker eer aan.
De koffie is afkomstig van het eiland Flores, een van de Soenda-eilanden in de provincie Oost-Nussa Tenggara Timur in Indonesië. De hellingen van de vele vulkanen op dit eiland zijn ideaal voor koffie. Vooral de hoge kwaliteit Flores robusta (400-1000m.) is bekend.