Sphinx

Vanaf € 6,65

Type ruwe-bolster-blanke-pit. Koffie met een robuust hart maar met de finesse van arabica. Een Maastrichtse zwaargewicht met klasse.

Meer informtie
Smaakomschrijving Krachtige en robuuste smaak en bitterheid van donkere cacao en een stroperig mondgevoel.
Herkomst Indonesië
Zetadvies De intense smaak van de Sphinx komt het best naar voren als een korte espresso. Maal hem fijn zodat de extractie aanvankelijk slechts druppelsgewijs naar buiten komt. Van de ± 20 ml "koffie saus" zult u daarna nog lang kunnen genieten.
Branddatum De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht.

ROBUUST KARAKTER

Sphinx staat voor een eigenwijze trotse koffie die het harde werken weerspiegelt van de arbeiders in de porseleinindustrie ten tijde van Petrus Regout en heden van de bouwers van de Brikkebouw. 

In november 2020 verhuisde Blanche Dael naar dit monumentale pand in het Sphinxkwartier in Maastricht. Het Brikkegebouw, dat dateert uit 1875, werd destijds zo genoemd omdat in het gebouw bric-a-brac (bakstenen) werden geproduceerd. Het robuuste karakter van de Sphinx koffie en het relatief hoge cafeïnegehalte zorgen ervoor dat de zintuigen snel gealarmeerd worden. En dat strekt de ijverige Sphinx-arbeider zeker tot eer. 

De koffie is afkomstig van het eiland Flores, een van de Sunda-eilanden in de Indonesische provincie Oost-Nussa Tenggara Timur. De hellingen van de vele vulkanen op dit eiland zijn ideaal voor koffie. Vooral de hoge kwaliteit Flores robusta (400-1000m.) is zeer bekend.

Elke dag vers
gebrand

 

Vóór 13:00 uur besteld,
dezelfde werkdag verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen