Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Italiaanse klassieker in een eigenwijs Maastrichts jasje. Extra kort gezet biedt dit een intens koffiemoment met een lange nasmaak.
Smaakomschrijving | Stevige body met zoete tonen van tabak, pure cacao, laurierdrop. Koffie met een fluweelachtig mondgevoel en een lange nasmaak. |
---|---|
Herkomst | Brazilië, Guatemala, India, Indonesië |
Zetadvies | De Caffè Ristretto is bedoeld als extra kort gezette espresso (±20ml). Dan komen de zoete, kruidige smaken van laurierdrop en tabak tevoorschijn. |
Branddatum | De koffie is het lekkerst vanaf 3 dagen na branddatum. Aroma’s zijn vluchtig, bewaar de koffie bij thuiskomst droog en luchtdicht. |
Josef Bischofs is directeur van de Academie van Bouwkunst Maastricht, architect van de koffiebranderij van Blanche Dael en ontwerper van het porselein van Blanche Dael.
De Caffè Ristretto is zijn huiskoffie. Als architect is Josef gewend te letten op ieder klein detail. Ook bij het koffiezetten. Het zetten van een perfect kopje koffie klinkt simpel, maar dat is het niet. De koffiebonen van Blanche Dael worden streng geselecteerd, gecontroleerd gebrand en vers aangeleverd. Maar daarmee is een perfect eindproduct nog niet volledig gegarandeerd.
Het begint bij de molen. Hoeveel gram koffie komt er uit de molen en hoe fijn is deze gemalen? De ambacht van het zetten, proeven en beoordelen. Alleen met de juiste parameters zet je de perfecte kop koffie.
De kunst van het zetten.