Professionele
Barista-trainingenInspiratie


Kwalitatief kopje koffie begint bij bedreven barista

Een perfect kopje koffie. Het klinkt simpel, maar dit is het niet. Hoe zorg je ervoor dat je koffies, espresso’s of cappuccino’s steeds opnieuw van hoge kwaliteit zijn?

Een lekkere kop koffie is van veel aspecten afhankelijk. Natuurlijk mag u van Blanche Dael verwachten dat wij ervoor zorgen dat u koffie van de beste kwaliteit krijgt. Onze bonen worden streng geselecteerd, gecontroleerd gebrand en vers aangeleverd. Maar daarmee is een goed eindproduct nog niet volledig gegarandeerd. Een professionele machine, die op de juiste manier wordt onderhouden, is essentieel. En koffiezetten blijft mensenwerk, dus een goed getrainde én gepassioneerde barista is onmisbaar voor een smaakvol resultaat. Blanche Dael helpt u met professionele barista-trainingen graag op weg naar het perfecte kopje.

Koffiezetten begint al bij de molen. Hoeveel gram koffie komt uit de molen en hoe fijn is deze gemalen? Vervolgens moet de machine goed zijn afgesteld; de juiste temperatuur, een goede waterhardheid, het heeft allemaal effect op het eindresultaat. Ook gedegen onderhoud is bij koffiemachines van groot belang. Natuurlijk besteden we tijdens onze barista-trainingen volop aandacht aan deze elementen.
BARISTA-TRAININGEN VOOR DE BETERE HORECAZAAK
Voor wie zich echt wil verdiepen in het vak van barista, bieden wij verschillende professionele
trainingen in onze branderij. De trainingen zijn in eigen beheer ontwikkeld door ervaren barista's en koffiekenners van Blanche Dael.

De  trainingen houden rekening met de drukke agenda van ondernemers en hun medewerkers. Ze zijn to-the-point en efficiënt geprogrammeerd. Herhaling en praktijkervaring is echter cruciaal om de kennis en vaardigheden te laten beklijven.

Interesse in een professionele barista-training? Neem dan contact op met office@blanchedael.nl voor de mogelijkheden. 

Het is ook mogelijk om als particulier SCA trainingen te volgen van een SCA gecertificeerde trainer.

De Blanche Dael Barista Box
Met onze Barista-box krijgt u grip op kwaliteit. Wij hebben dit hulpmiddel ontwikkeld, zodat uw barista inzicht krijgt in de parameters van koffie. Bij de box bieden wij standaard een instructie in onze branderij en bij u in de zaak.

De barista-box bestaat uit de volgende onderdelen:
- Weegschaal
- Timer
- Thermometer
- Shotglaasjes
- Schriftje voor koffiebeschrijving en parameters

DE JUISTE PARTNER


KOFFIE VOOR CAFÉS
-

Blanche Dael is thuis in cafés. De huiskamers van de stad of gemeenschap. Bij ondernemers die hun gasten willen verwennen met een met aandacht gezet kopje koffie. Koffie die door zijn overtuigende smaak gasten bindt en uitnodigt om een tweede kopje te drinken. 

Lees meer

KOFFIE VOOR RESTAURANTS
-

De apotheose van gastvrijheid is wanneer ook het kopje koffie na de maaltijd heerlijk smaakt. Een kopje koffie met een volle zuivere smaak en met een eerlijke achtergrond. Veel restaurateurs onderschrijven dit. Wij helpen u met kennis en vaardigheden voor een perfect kopje koffie.

Lees meer