MEET ANA/CONOCER A ANA!

Ana Teresa Mendizábal Santos is één van de eerste vier studenten die een studiebeurs van Blanche Dael heeft ontvangen. Dankzij deze studiebeurs kreeg Ana de kans om haar diploma te behalen aan de Las Flores koffieschool in Guatemala, wat ze met volle overtuiging heeft gedaan. In december 2019 heeft ze haar diploma in ontvangst mogen nemen. Dit diploma heeft haar kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot en heeft haar gebracht waar ze nu staat, vier jaar na ontvangst.

Tijdens het koffieseizoen werkt Ana op de koffieplantage van haar opa en oma en in het andere seizoen werkt ze bij een bedrijf dat kleding maakt en exporteert naar de Verenigde Staten.

Ana stond op het punt om te stoppen met school vanwege haar financiële situatie. Haar toekomst was onzeker als er geen verandering zou komen. Gelukkig kwam er wel verandering, namelijk door de studiebeurs van Blanche Dael. Blanche Dael financierde haar studie en zorgde ervoor dat ze niet hoefde te stoppen met school, maar kon groeien.

 

Deze kans betekende ontzettend veel voor haar. Dit gaf haar de kans om een diploma te halen aan Escuela Las Flores. Vervolgens kon ze doorstromen naar de Universidad San Carlos de Guatemala en een goede baan vinden. Voor Ana was dit een lang gekoesterde droom.

Op dit moment is Ana druk bezig met studeren en werkt ze op de coffeefarm van haar opa en oma. Dit is echter alleen een seizoensbedrijf en dus werkt Ana hier alleen tussen december en maart. Ze onderhoudt haar familie en gaat 3 dagen in de week naar de farm. Tijdens het koffieseizoen kan ze alle kennis van school toepassen op de plantage. Dit helpt om de oogst te verbeteren, wat al heeft geleid tot een stijging van de oogst met 500%!

In het andere seizoen werkt Ana fulltime bij een bedrijf dat kleding produceert en exporteert naar de Verenigde Staten. Met het geld dat ze verdient, kan ze ook haar studie financieren. Ana studeert Milieutechniek en Engels aan de universiteit. Naast het vele werken besteedt ze haar vrije tijd aan het zijn met vrienden en motorrijden.

Op dit moment doet Ana het fantastisch. Ze heeft veel geleerd tijdens haar studie en heeft deze kennis goed kunnen toepassen in het familiebedrijf. We zijn benieuwd naar hoe Ana zich verder zal ontwikkelen en zullen haar zeker blijven volgen!