Achtergrond

HOFLEVERANCIER GEEFT GELD

In 2003 heeft Blanche Dael uit dankbaarheid voor haar 125-jarig bestaan en ter gelegenheid van het verkrijgen van het predikaat ‘Hofleverancier’, de Maastrichtse stichting ‘PIMMA’ gesteund met een bedrag van € 10.000,- Het was een grote verassing toen we uit handen van Minister Maria van der Hoeven een plaquette ontvingen met daarop de tekening van de nieuwe school met de naam ‘Escuela Blanche Dael’.

Een grote eer, en voor ons een goede reden om de school te ‘adopteren’ en onze blijvende steun toe te zeggen. Toen Albert Berghof in 2006 samen met het bestuur van Pimma bij de officiële opening van de school aanwezig was, heeft hij beloofd de school en andere hulpbehoevende schoolprojecten te zullen blijven ondersteunen. Vervolgens is in 2009
de stichting Escuela Blanche Dael in het leven geroepen.

HET BLIJFT NIET BIJ ÉÉN SCHOOL…

We zijn op dit moment bezig met twee nieuwe scholen, een basisschool in Retalhuleu & een kleuterschool in Alotenango. Dit zijn twee dorpen in de buurt van onze plantages in Antigua, Guatemala. Dit gaat in samenwerking met de EFICO foundation en FUNCAFE. De studenten zijn kinderen van koffieboeren en de projecten zijn gericht op het voorkomen van kinderarbeid op de koffieplantages.