'Petrus' espressomok zonder oor & schotel

€ 8,25

Porseleinen espressomokje zonder oor en porseleinen schotel. 

Het nieuwe porselein van Blanche Dael is geïnspireerd op het historische en industriële karakter van de nieuwe branderij in het Sphinxkwartier. Het porselein draagt de naam 'PETRUS'; een verwijzing naar de oprichter - Petrus Regout - van de Royal Sphinx in 1834.

HET PETRUS-ENSEMBLE

Het 'PETRUS'-ensemble bestaat uit twee maten kopjes die zijn gemaakt van helder, geglazuurd, gebroken wit porselein. De kopjes zijn verkrijgbaar mét en zonder ‘handvat’. Het handvat heeft het ontwerp van een 'P' - een knipoog naar Petrus.

De set omvat één multifunctioneel ‘bord’ dat als onderzetter dient voor alle kopjes óf kan worden gebruikt als deksel voor de grotere beker. De kopjes en borden zijn stapelbaar. De bodem is vlak, gepolijst en niet geglazuurd.

ARCHITECT JOSEF BISCHOFS

Het 'PETRUS' porselein is ontworpen door de architect van onze nieuwe branderij: Josef Bischofs. De typische industriële, pragmatische en functionele architectuurstijl van de branderij is herkenbaar terug te zien in het 'PETRUS' porselein.  

Josef Bischofs is directeur van de Academie van Bouwkunst Maastricht, architect van de koffiebranderij van Blanche Dael en ontwerper van het porselein van Blanche Dael. 

De Caffè Ristretto is zijn huiskoffie. Als architect is Josef gewend te letten op ieder klein detail. Ook bij het koffiezetten. Het zetten van een perfect kopje koffie klinkt simpel, maar dat is het niet. De koffiebonen van Blanche Dael worden streng geselecteerd, gecontroleerd gebrand en vers aangeleverd. Maar daarmee is een perfect eindproduct nog niet volledig gegarandeerd.

Het begint bij de molen. Hoeveel gram koffie komt uit de molen en hoe fijn is deze gemalen. Het ambacht van het zetten, proeven en beoordelen. Alleen met de juiste parameters zet je de perfecte kop koffie. 

De kunst van het zetten.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen