Zetwijzer
Pu Erh theeInspiratie


Zetwijzer Pu Erh thee

Pu erh of post-gefermenteerde thee is groene thee die na het drogen geperst en zuurstof-arm verpakt wordt. Het overgebleven vocht en de aanwezige micro-organismen in combinatie met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid ondergaan vervolgens een langzaam rijpingsproces (fermentatie/gisting) dat de bittere eigenschappen van groene thee omzet in nieuwe volle smaken. Hoe langer de natuurlijke rijping des te mooier de smaakontwikkeling. Om Pu Erh betaalbaar te houden is er een snelle methode ontwikkeld, die goede resultaten geeft na één jaar lagering: dit noemen we 'cooked' pu erh.

De compacte pu erh blaadjes hebben tijd nodig om te wellen en hun smaak af te geven. Wij adviseren een zettijd van 3-4 minuten met water dat net van de kook af is. Door de thee steeds maar kort te laten trekken (±20-30 seconden) kunt u meerdere zetsels maken tot wel 6 keer.

Zetwijzer losse thee in filterzakje of thee-ei
Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 85°C.

Theepot met filter
Gebruik 10 (of meer) gram thee voor één liter en laat 3-4 minuten trekken in gekookt water (95°C.). Twee-kannen-methode: doe de thee los in een pot en laat 3-4 minuten trekken. Giet door een zeef over in de tweede kan. Zo hebben de theeblaadjes alle ruimte.

Chinese zetwijze
Gebruik 3 gram Pu Erh thee per 100ml water van 95 °C in een kleine theepot (bij voorkeur een traditionele kleien Yixing-theepot) en hanteer korte trektijden van rond de 10-20 seconden. De eerste set schenk je weg en vanaf de tweede tot de 6e of zelfde de 8e zet beleef je de thee in al zijn schakeringen.Anderen kochten ook

Andere zetwijzers


ZETWIJZER ZWARTE THEE
-

Zwarte thee is een rustgevende drank met een rijke cultuur en geschiedenis. Je drinkt een kop thee al voor een paar centen, maar als je er voor openstaat is thee een fascinerende ontdekkingsreis.

Lees meer

TACHTIG SOORTEN THEE
-

Blanche Dael selecteert de beste thee & infusies uit de belangrijkste landen in de wereld. Het theeassortiment biedt een bijzonder scala aan theesmaken voor iedere liefhebber.

Lees meer