Zetwijzer
gele theeInspiratie


Zetwijzer gele thee

Gele thee is een rariteit. Na het stomen van de groene theeblaadjes worden deze vochtig ingepakt in een doek of papier waardoor ze gaan 'zweten'. Ze worden langzaam gedroogd. Hierdoor verdwijnt de kenmerkende groente-achtige smaak die kenmerkend is voor groene thee en ontstaat er een geel-achtige kleur. Deze thee zit momenteel niet in ons assortiment.

Gele thee is zacht en subtiel. En zeldzaam. De prijs van een echte gele is hoog en de smaak subtiel. Een combinatie die Nederland weinig aftrek vindt. De zettemperatuur ligt rond de 80°C.

Zetwijzer losse thee in filterzakje of thee-ei
Gebruik 2 gram per 200ml in een ruim theefilterzakje en laat 3 minuten rustig trekken in water van 85°C.

Theepot met filter
Gebruik 12 gram thee voor één liter en laat 3 minuten trekken in water van 85°C. Twee-kannen-methode: doe de thee los in een pot en laat 3 minuten trekken. Giet door een zeef over in de tweede kan. Zo hebben de theeblaadjes alle ruimte.

Gele thee zit niet in het webshopassortiment van Blanche Dael, maar is vanaf november 2020 te proeven in het theeatelier van de nieuwe Blanche Dael koffiebranderij en theepakkerij in Maastricht.Anderen kochten ook

Andere zetwijzers


ZETWIJZER GROENE THEE
-

De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.

Lees meer

TACHTIG SOORTEN THEE
-

Blanche Dael selecteert de beste thee & infusies uit de belangrijkste landen in de wereld. Het theeassortiment biedt een bijzonder scala aan theesmaken voor iedere liefhebber.

Lees meer