Stappenplan afstellen
molensSTAPPENPLAN

Aangezien uw molen wellicht een aantal weken niet in gebruik is geweest zullen de parameters van de koffie niet meer optimaal zijn.

1. Maal de molen helemaal leeg zodat alle koffieresten uit de maalschijven verdwijnen. Maak de maalschijven vervolgens schoon met ‘Puly Grind’. Na weken van inactiviteit zullen de oliën van de koffie voor een plakkerige laag hebben gezorgd. Puly Grind verwijdert het vet en absorbeert olie. Puly Grind (10 zakjes: 10,95) is via Blanche Dael te bestellen.

2. Haal de hopper van de molen en maak deze schoon met een zachte spons met een beetje afwasmiddel. Spoel het afwasmiddel ruimschoots weg en zorg dat de hopper goed droog is voordat er bonen in gaan. Plaats de hopper terug op de molen.

3. Doe de koffie in de hopper. Gooi de eerste dubbele maling weg. Zet vervolgens een dubbele koffie en een dubbele espresso en weeg de hoeveelheid en time de doorlooptijd.

De juiste parameters dienen als volgt te zijn:

Dubbele koffie: 16-17 gram in ± 25 seconden.

Dubbele espresso: 18 gram in ± 28-30 seconden.

Wijken de parameters af, stel dan de molen opnieuw bij. Loopt de koffie te snel door, dan maalt u de koffie fijner. Loopt de koffie te langzaam door, dan maalt u de koffie grover. Weeg handmatig het grammage met een barista- of keukenweegschaal. Pas nadat de koffie of espresso perfect doorloopt stelt u de maal-tijd van de molen in voor het juiste automatische grammage.

Mocht het niet lukken met het afstellen van de molen neem dan tijdig contact op met onze verkoop-binnendienst via 043 – 3213 475 voor het inplannen van een afspraak. Wij verzoeken u tijdig een afspraak in te plannen in verband met beschikbaarheid.STAPPENPLAN OPSTARTEN KOFFIEMACHINE


HERSTART HALFAUTOMAAT

Zorg met dit eenvoudige stappenplan voor een goede opstart van uw halfautomatische koffiemachine (piston).

LEES MEER

HERSTART LATTIZ

Zorg met dit eenvoudige stappenplan voor een goede opstart van uw Lattiz. 

LEES MEER