Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Groene theemelange uit China en Sri Lanka. Groene thee is niet geoxideerd en bevat daardoor veel anti-oxidanten. De groene blaadjes behouden hun kleur en een wat pittigere smaak.
Onze theebuiltjes zijn gemaakt van plantaardig materiaal (PLA). Voorlopig zijn ze nog alleen biologisch afbreekbaar in een industriële composteringsinstallatie. De thee zelf kunt u in de gft-bak gooien, het zakje zelf moet hierdoor nog bij het restafval.
Soort | Groen |
---|---|
Smaakomschrijving | De originele smaak van het groene theeblaadje met een klein bittertje. |
Ingrediënten | 50% Chinese groene thee (Fujian), 50% groene thee uit Sri Lanka. |
Zetwijze | Laat het theezakje zonder te 'dompelen' 3 minuten trekken in water van ±80-85°C. |
Herkomst | Sri lanka |
De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Er heeft hier geen oxidatie plaats gevonden die de zwarte thee zijn karakteristieke smaak geeft. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.
Thee, in algemene zin, wordt gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Warme dranken van andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Voorbeelden zijn rooibos, kruiden- en fruitinfusies.
Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. Groene thee wordt gemaakt door de vers geplukte blaadjes na het verwelken en kneuzen onmiddellijk te verhitten. In China gebeurt dat in grote wokpannen of ovens en in Japan door de blaadjes te stomen. 'Gebakken' thee heeft een wat pittiger, zoeter en frisser karakter en gestoomde thee associeert vaker met ziltige en vegetale smaken.