Deze website gebruikt cookies om bepaalde functies mogelijk te maken en het aanbod te verbeteren. Indien u verder surft gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Meer informatie
Combinatie van groene en zwarte thee gearomatiseerd met bloemblaadjes en tropische plantaroma's.
Soort | Groen-zwart melange |
---|---|
Smaakomschrijving | Thee met een fruitig karakter van aardbei en mango met rozenblaadjes, vlierbloesem, jasmijn en toffee. |
Ingrediënten | Zwarte en groene thee (Camellia Sinensis) met zonnebloemblaadjes, jasmijnblaadjes, rozenblaadjes en plantenaroma's. |
Zetwijze | Gebruik 2 gram thee per 200 ml in een royaal theefilterzakje en zet het 3 minuten zachtjes op in water van 85°C. |
Herkomst | Gemelangeerd in de Europese Unie |
Thee die vanwege de exotische smaak is genoemd naar de arabiche sprookjesverhalen van 1001 nacht. Lees bijvoorbeeld 'Sinbad de Zeeman' met een geurig kopje 1001 Nacht voor een ultieme leeservaring.
De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Er heeft hier geen oxidatie plaats gevonden die de zwarte thee zijn karakteristieke smaak geeft. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.
Thee, in algemene zin, wordt gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Warme dranken van andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Voorbeelden zijn rooibos, kruiden- en fruitinfusies.
Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. Groene thee wordt gemaakt door de vers geplukte blaadjes na het verwelken en kneuzen onmiddellijk te verhitten. In China gebeurt dat in grote wokpannen of ovens en in Japan door de blaadjes te stomen. 'Gebakken' thee heeft een wat pittiger, zoeter en frisser karakter en gestoomde thee associeert vaker met ziltige en vegetale smaken.