Gunpowder

Vanaf € 4,50

Groene thee van licht gefermenteerde en geflenste (gerolde) theeblaadjes, lijkt op buskruit of pareltjes. Kijk hoe de blaadjes zich in heet water ontvouwen.

Meer informtie
Soort Groen
Smaakomschrijving Verkwikkende thee met een volle pittige smaak met een bittertje, licht rokerig. De thee heeft een zware body en subtiele citrische tonen, vergelijkbaar met sinaasappel.
Ingrediënten Camellia Sinensis Sinensis
Zetwijze Gebruik 2 gram thee per 200ml in een ruim theefilterzakje en zet 3 minuten zachtjes op in water van 85°C.
Herkomst China

GROENE THEE

De smaak van groene thee benadert het meest die van het originele blad aan de struik. Er heeft hier geen oxidatie plaats gevonden die de zwarte thee zijn karakteristieke smaak geeft. Voor velen is groene thee even wennen, maar de combinatie van frisse, pittige en vegetale tonen biedt veel interessante smaakschakeringen en een groeiend aantal liefhebbers.

Thee, in algemene zin, wordt gemaakt van de blaadjes van de Camelia Sinensis-plant. Warme dranken van andere ingrediënten mogen formeel geen dus thee genoemd worden. Die noemen we infusies. Voorbeelden zijn rooibos, kruiden- en fruitinfusies. 

Van de Camelia Sinensisstruik worden steeds de jongste blaadjes geplukt en wel het uitlopende (naaldvormige) blaadje en de twee blaadjes ernaast. Dat noemt men 'two-leafs-and-a-bud'. Met die vers geplukte blaadjes maakt men vervolgens zwarte thee, oolong thee, groene thee en gefermenteerde thee. Groene thee wordt gemaakt door de vers geplukte blaadjes na het verwelken en kneuzen onmiddellijk te verhitten. In China gebeurt dat in grote wokpannen of ovens en in Japan door de blaadjes te stomen. 'Gebakken' thee heeft een wat pittiger, zoeter en frisser karakter en gestoomde thee associeert vaker met ziltige en vegetale smaken.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen