Fuijan Milky Oolong

Vanaf € 8,50

Kort geoxideerde hele bladthee, met de subtiele smaak van steenfruit en een rond, melkachtig mondgevoel. De thee kunt u meerdere keren laten trekken, iedere infusie heeft een eigen kenmerkende smaak.

*De benaming van de Formosa Oolong Most Toppest thee is veranderd naar Fujian Milky Oolong.

Meer informtie
Soort Oolong
Smaakomschrijving Steenfruit (perzik, abrikoos, mango) in combinatie met een melk-achtig mondgevoel kenmerken deze zeer mooie thee.
Ingrediënten Camellia Sinensis Sinensis
Zetwijze Gebruik 2 gram per 200 ml in een royaal theefilterzakje en zet het 3 minuten zachtjes op in water van 85°C.
Herkomst China

Oolong thee betekent letterlijk drakenthee, vanwege de vaak grillige, draakachtige verschijning van de gedroogde blaadjes. 

ÉÉN BLAD, VERSCHILLENDE THEESOORTEN

Oolong is Chinees voor 'Zwarte Draak'. De verschijningsvorm van het gedroogde blad van de oolongthee is vaak grillig en doet een beetje denken aan een draak. Oolongthee is een met traditie omgeven thee die ook begint met het plukken van het verse jonge blad van de camellia sinensisplant. Extra strenge selectie van de te plukken blaadjes is heel belangrijk om de juiste verschijningsvorm te krijgen. De oolongthee krijgt zijn karakteristieke smaak en aroma door te spelen met de mate van oxidatie van het blad. Voor oolongthee worden alleen de randen van het theeblad gekneusd, waardoor er een beperkte oxidatie plaatsvindt. De smaak ligt tussen die van groene en zwarte thee in.

Voor de productie van oolongthee wordt het hele blad gebruikt. Tijdens het hele proces wordt erop toegezien dat het blad intact blijft en dat dit door het verflensen en drogen de gewenste verschijningsvorm krijgt. Thee gemaakt met het hele blad wordt ook wel orthodoxe thee genoemd. Het productieproces hiervan is intensiever en nauwkeuriger. Door het gebruik van het hele blad is de smaakafgifte ook subtieler en gelijkmatiger. Watertemperatuur en infusietijd zijn variabelen om mee te spelen.

Door het gebruik van het hele blad, is oolongthee geschikt om meerdere malen te zetten. Experimenteer hier gerust eens mee.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen