Hario V60 dripper 01 porselein

€ 19,95

Hario V60 filterhouder in porselein. Goed voor 1 tot 2 koppen koffie. De goede warmtegeleiding van het porselein zorgt voor een optimale extractie. Onmisbaar voor de betere thuisbarista of koffiebar. 

Filterkoffie geeft een zuivere weergave van de prachtige smaken die in koffie kunnen voorkomen. De methode is een tijdje voor ouderwets versleten, maar koffieliefhebbers weten wel beter. Sterker nog, goede koffie verdient de aandacht van de filtermethode.

De medewerkers van Blanche Dael drinken elke dag ‘koffie uit de filter’ en deze zetmethode zal veel enthousiaste aandacht krijgen in het koffiecafé van de fonkelnieuwe branderij in Maastricht.

Bij deze zetmethode raden wij een single origin koffie aan met een fruitige of zoete smaak. Probeer eens de Ethiopia Sidamo Organic (complex fruitig), de Raja Batak (zoet kruidig) of de Mocca d’Afrique (fruitig zoet).

WAT IS EEN HARIO V60?
De Hario V60 is een Japanse filterdrager in de vorm van een V en in een hoek van 60 graden, vandaar dus ook de naam V60. De filters zijn te koop in plastic, glas, porselein of metaal. Onze barista’s halen de lekkerste resultaten met een porseleinen filter.

In deze eenvoudige stappen maak je de lekkerste handfilterkoffie:

1. VERWARM HET WATER
Verwarm het water. Zorg ervoor dat het water niet het kookpunt bereikt. De ideale temperatuur bedraagt 90°C. Houd ongeveer 30 gram koffie voor een halve liter water aan. 

2. MALEN VAN VERSE KOFFIE
Maal de verse Blanche Dael koffie met de koffiemaler. Kies een maling tussen medium en een iets grovere maling. Beschikt u niet over een koffiemolen? Wij malen de koffie op de juiste maling vlak voor verzending. Kies bij het selecteren de optie ‘filtermaling’.

3. SPOEL DE FILTER
Plaats het filterpapier in de filter en plaats deze op een mok, kopje of een glazen koffiepot. Spoel de filter goed door met heet water. Dit spoelt de papiersmaak weg en verwarmd de filter. Laat kort uitlekken en gooi dan het water weg. 

4. PLAATS DE FILTER OP DE WEEGSCHAAL
Plaats de handfilter op de mok, glazen koffiepot of kopje en vervolgens op een weegschaal. Zet deze met de tare-functie op 0. Giet vervolgens de koffie mooi in het midden van de gespoelde filter totdat de weegschaal de juiste grammage aangeeft. Zet de weegschaal daarna weer op 0.

5. ‘BLOOMEN’
Start vervolgens met het bloomen van de koffie. Dit is het opzwellen of opwellen van de gemalen koffie. Giet hiervoor een klein beetje water over de koffie. Net genoeg tot alle koffie nat is en laat dit 20 à 30 seconden bloomen. Dit zorgt voor een optimaal aroma.

6. CIRKELVORMIG GIETEN
Giet nu rustig het water van 90°C in cirkelvormige bewegingen over de koffie. Zorg ervoor dat het water ongeveer 1 centimeter onder de rand van de filter blijft. Laat het koffiebed zeker niet droog vallen, maar blijf de cirkelvormige bewegingen herhalen totdat u de juiste grammage bereikt heeft. Gebruikt u 30 gram koffie dan giet u hierover 500 gram water.

7. SERVEER & GENIET!
Geniet nu van een heerlijke koffie uit de handfilter! Schud voor het serveren nog even alle koffie rustig door de glazen pot of roer met een lepel door de koffie. Serveer voor de optimale smaak de koffie in een voorverwarmd kopje.

Elke dag vers
gebrand

 

Vandaag besteld,
binnen 1 - 2 werkdagen verstuurd

 

GRATIS VERZENDING IN
NEDERLAND VANAF € 50,-

 

Specialty koffie uit
eerlijke koffieketen