BOUW NIEUWE KOFFIEBRANDERIJ & THEEPAKKERIJ OFFICIEEL GESTART

Gisteren hebben we het officiële startsein voor de bouw van onze nieuwe koffiebranderij en theepakkerij in het Sphinxkwartier feestelijk gevierd. Onder het toeziend oog van wethouders Vivianne Heijnen en John Aarts hebben we het eerste spit Sphinxkoffie gebrand in het voormalige ‘Brikkenbouw’. Daarmee is de transformatie ingeluid van een gemeentelijk monument, naar een ambachtelijke stadsbranderij en theepakkerij.

Kwaliteitskoffie heeft aandacht nodig van de boer, de brander en de barista. In de nieuwe branderij besteden we hier optimaal aandacht aan in de vorm van training, educatie en inspiratie voor horecaklanten en bezoekers. Ook zal er plaats zijn voor een fabriekscafé en theeatelier. Bezoekers kunnen er al onze koffie- en theesmaken proeven en tevens zal er ruimte zijn voor theeceremonies, koffieworkshops, tradities en cursussen.

Eind 2020 verhuizen
Naar verwachting nemen we eind 2020 onze intrek in het karakteristieke gebouw. Onze huidige branderij aan de Sint Gerardusweg wordt eind 2020 opgeheven. Onze authentieke winkel in de Wolfstraat, waar we al sinds 1878 gevestigd zijn, blijft uiteraard gewoon open en onaangetast.